RADIJATORI TOPLI I NOĆU: U "Beogradskim elektranama" i dalje nastavljaju sa celodnevnim režimom rada

G. N.

12. 01. 2021. u 06:47

РАДИЈАТОРИ ТОПЛИ И НОЋУ: У Београдским електранама и даље настављају са целодневним режимом рада

Foto D. Milovanović

SISTEM JKP "Beogradske elektrane" u punom je pogonu od prošlog petka.

Četiri dana unazad, radijatori u prestoničkim stambenim zgradama topli su tokom celog dana, a režim dvadesetčetvoročasovne isporuke toplotne energije nastaviće se sve dok spoljne temperature vazduha to budu nalagale.

Kako kažu iz "Beogradskih elektrana", trenutno je na snazi režim, koji je potpuno u skladu sa Pravilima o radu distributivnog sistema. To znači da je, pri niskim spoljašnjim temperaturama, komunalno preduzeće dužno da produži grejni dan ili da vrši neprekidno snabdevanje tarifnih kupaca toplotnom energijom.

Foto I. Marinković

- Ukoliko je temperatura spoljašnjeg vazduha izmerena u 18.00 niža od jednog stepena Celzijusa i prognozirane temperature spoljašnjeg vazduha u vremenu od 22.00 do 6.00 su niže od nula stepeni Celzijusa, proizvodnja toplotne energije traje kontinuirano 24 časa - podsećaju u preduzeću.

Inače, prema važećim propisima, snabdevanje toplotnom energijom se ne prekida u noći između 31. decembra i 1. januara i između 6. i 7. januara, što je ispoštovano i ove sezone. Takođe, noć dočeka srpske Nove godine, između 13. i 14. januara biće topla. Odstupanje od pravila je moguće jedino u slučaju izuzetno povoljne spoljašnje temperature vazduha kojom se obezbeđuje održavanje propisanih temperatura.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)