UREĐENJE KOSANČIĆEVOG VENCA: Izmene i dopune plana na uvidu 17. decembra

G. N.

05. 12. 2020. u 14:30

SEKRETARIJAT za urbanizam i građevinske poslove objavio je termin održavanja javne sednice u vezi sa Nacrtom izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za deo oko Kosančićevog venca.

УРЕЂЕЊЕ КОСАНЧИЋЕВОГ ВЕНЦА: Измене и допуне плана на увиду 17. децембра

Foto: V. N.

Konkretno, reč je o bloku između Karađorđeve ulice, Velikih stepenica i Kosančićevog venca. Zainteresovani, koji su podneli primedbe tokom javnog uvida, moći će da prisustvuju sednici 17. decembra od 13.00, u prostorijama Gradske opštine Stari grad u Makedonskoj 42.

Prema Planu, predviđeno je rušenje objekata za koje je procenjeno da su "bez vrednosti sa stanovišta službe zaštite". Među njima je zgrada Zavoda za komunalne delatnosti "Sigmaprojekt", građevine sa neparne strane Kosančićevog venca i objekti između Velikih i Malih stepenica.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, nadležni su organizovali javni uvid poštujući sve mere zaštite.

- Ukoliko trenutna situacija bude nalagala, otkazaćemo sednicu. Istina je da će ovo sve potrajati, a mnogo je planova na čekanju. Moramo da počnemo sa procedurama pre njihove realizacije - kaže Stojčić, za "Novosti".

NOVI BEOGRAD

JOŠ dve sednice zakazane su za 15. decembar od 13 sati. Reč je o Nacrtu PDR za kompleks WEST 65 na Novom Beogradu, i o Nacrtu izmena i dopuna PDR naselja Dobanovci u Surčinu. One će biti održane u zgradi Gradske uprave u Kraljice Marije 1.

Komisija za planove Skupštine grada donela je odluku da se izradi maketa budućeg izgleda prostorne celine Kosančićev venac. Na taj način biće utvrđeno hoće li potencijalni kompleks narušiti vizuru ovog istorijskog dela prestonice.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024