KONTROLA UGOSTITELJA: U Beogradu se poštuju mere, samo dva lokala sankcionisana

Tanjug

20. 11. 2020. u 00:57

КОНТРОЛА УГОСТИТЕЉА: У Београду се поштују мере, само два локала санкционисана

Foto: Z. Jovanović

U BEOGRADU skoro svi ugostiteljski i trgovinski objekti poštuje nove mere, a tokom večerašnje kontrole, do 23.30 sata, svega dva lokala su sankcionisana i ispražnjena zbog nepoštovanja mera o ograničenju radnog vremena do 21.00 sat.

To je za Tanjug izjavio vršilac dužnosti sekretara za poslove Komunalne milicije Ivan Divac koji je sa svojom patrolom i ekipom Tanjuga tokom večeri obilazio ugostiteljske objekte na teritoriji grada.

Komunalna milicija prvo je obišla Beton halu gde su svi ugostiteljski objekti u 21 sat bili zatvoreni, a na Savskom šetalištu se mogao videti još po koji gost.

Nakon toga, otišli su u Ulicu Strahinjića Bana gde je bila slična situacija - zatvoreni lokali i prazna ulica.

Primenu poštovanja propisanih mera večeras u prestonici kontroliše deset ekipa Komunalne milicije koja, prema rečima Divca, pre svega obilazi najfrekventnija mesta u gradu među kojima su i Skadarlija, Knez Mihailova ulica, Bulevar kralja Aleksandra.

- Te lokacije prvo obilazimo i proveravamo da li su svi ugostiteljski objekti zatvoreni na vreme, a osim toga obilazimo i ostale lokacije u gradu - rekao je Divac.

Naveo je da patrole Komunalne milicije ne mogu da stignu da obiđu celu teritoriju grada, ali da imaju dobru saradnju sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji nisu nadležni da pišu kazne za nepoštovanje mera za borbu protiv korone, ali ih obaveštavaju ukoliko primete da se negde krše mere.

- To se pokazalo i tokom prethodne noći kada nam je od strane policijske ispostave u Borči sugerisano da jedan lokal u tom naselju radi i u 23.20 sati - rekao je Divac i dodao da je Komunalna milicija lokal zatvorila i ispraznila.

Podsetio je da Komunalna milicija reaguje i po prijavama građana i pozvao ih da, ukoliko primete da neki objekti krše mere, to prijave na broj telefona 0800-110-011.

Izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kontrolu primene mera i kažnjavanje za njihovo nepoštovanje, osim sanitarnih inspektora, vrše i Komunalna milicija i Komunalna inspekcija. Osim toga, Komunalnoj miliciji i Komunalnoj inspekciji sada je data i mogućnost da, ukoliko lokal radi nakon propisanog vremena, usmeno nalože da se zatvori i isprazni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)