ČISTE DEPONIJE I SADE JELKE: Ekološka akcija gradske opštine Obrenovac i lokalnih komunalnih preduzeća

S. V.

03. 11. 2020. u 12:19

NA teritoriji GO Obrenovac u toku je akcija uklanjanja divljih deponija, koju je organizovao obrenovački Savet za komunalni red u saradnji sa Javnim preduzećem za zaštitu i unapređenje životne sredine i JKP "Obrenovac".

ЧИСТЕ ДЕПОНИЈЕ И САДЕ ЈЕЛКЕ: Еколошка акција градске општине Обреновац и локалних комуналних предузећа

Foto GO Obrenovac

Pre nekoliko dana uklonjene su tri divlje deponije - prva na uglu ulica Branislava Nušića i Rvaćanske, druga između Nemanjine i Ulice 38, dok je treća bila kod vrtića u Bariču.

U poslednjih dvadesetak godina, nesavesni građani odlažu otpad na mestima koja nisu predviđena za to, tako da su se na tim lokacijama stvorile deponije smeća. Komunalne ekipe i juče su odnosile nagomilano đubre sa nelegalnog odlagališta na putu Grabovac - Banjani. Prema rečima nadležnih, divljih deponija ima na još deset lokacija širom Obrenovca. Na prostoru divlje deponije kod puta Grabovac - Banjani, postavljena je ograda kao i video-nadzor, kako bi mogli biti sankcionisani oni koji ponovo budu bacali smeće na ovom prostoru Za fizičko lice kazna je 10.000, a za pravno 50.000 dinara.

- Pre tri meseca, na ovoj lokaciji očistili smo više od 50 tona smeća, a ostalo je još oko 100 tona - rekao je Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca. - U ovom trenutku, na još 10 lokacija imamo ovakve količine otpada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024