GAZDE SE TUŽE, A STANARI TRPE: Korisnicima doma za stare "Olga jedan" u Zemunui dalje preti isključenje struje

J. Ž. S.

28. 10. 2020. u 07:46

STANARIMA doma za stare "Olga jedan" u Zemunu i dalje preti isključenje struje, vode i grejanja zbog neraščišćenih računa vlasnika kuće Ranka Milića i vlasnice ustanove Jasmine Orlović. I dok se oni međusobno optužuju za nepoštovanje ugovora, korisnici su prepušteni sami sebi, jer su zbog epidemije kovida 19 vrata doma zatvorena ne samo za posete, nego i za eventualna preseljenja.

ГАЗДЕ СЕ ТУЖЕ, А СТАНАРИ ТРПЕ: Корисницима дома за старе Олга један у Земунуи даље прети искључење струје

Dom za stare "Olga jedan"

Radnici EPS u poslednje vreme redovni su posetioci objekta u Ulici Miće Radaković na broju 4r. Milić, koji je izdao kuću, tvrdi da je to zbog nagomilanih dugova, a advokat doma Sava Stevanović naglašava da je to zbog zahteva vlasnika EPS-u da se struja isključi, jer kuću želi da proda ili izda za veću kiriju.

- Ugovor o zakupu još nije istekao - kaže Stevanović. - Jedno je da on traži raskid i iseljenje, a drugo je da isključuje struju i vodu. Potpuno je u redu da čovek želi da uzme više novca, ali nije u redu da svojim postupanjem ometa normalno funkcionisanje doma. Nekoliko puta je pokušao sam da isključi struju i napravi problem stanarima od kojih su mnogi dementni ili moraju da koriste antidekubitalne dušeke koji sprečavaju pojavu rana, a rade na struju.

S druge strane, Milić odbacuje ove optužbe i kaže da je 29. juna potpisao ugovor o poravnanju sa ciljem da se dugovi u iznosu od oko 2,7 miliona dinara na ime zakupa, struje, vode i kablovske.

- Naravno da Jasmina Orlović nije ispoštovala ni ovaj ugovor, niti je platila račune, niti se iselila iz objekta - kaže naš sagovornik. - Ja sam kao oštećena strana na kraju i tužen za ometanje sopstvenog poseda i izrečena mi je privremena mera zbog smetanja državine.

U ugovoru o zakupu zaključenom 25. septembra 2015. godine stoji da se on potpisuje na šest godina sa mesečnom kirijom od 500 evra. Za vreme trajanja ugovora, zakupodavac je dužan da plaća troškove infostana, utrošene električne energije, vode, grejanja, građevinskog zemljišta, troškove telefona i da jednom mesečno zakupcu dostavi dokaz o plaćenim računima za prošli mesec.

REAGOVALO I MINISTARSTVO

U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja "Novostima" je potvrđeno da zemunski dom za stare "Olga jedan" ima važeću dozvolu za rad, a da su nadležni zbog neizmirivanja računa već izdali predstavku vlasnici, jer nije regulisala zakup i komunalije. Međutim, problem je, kako kažu, sada u nadležnosti suda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!