PREDUSLOV ZA BOLJE GREJANJE: Pred gradskim odbornicima predlog za spajanje toplana "Voždovac" i "Medaković"

G. N.

27. 09. 2020. u 00:25

NA predstojećoj sednici Skupštine grada, jedna od tačaka dnevnog reda biće i bolje snabdevanje toplotnom energijom korisnika čiji se stanovi greju preko JKP "Beogradske elektrane".

ПРЕДУСЛОВ ЗА БОЉЕ ГРЕЈАЊЕ: Пред градским одборницима предлог за спајање топлана Вождовац и Медаковић

Foto arhiva

Dva su predloga na stolu za izglasavanje i odnose se na spajanje mreža toplana "Voždovac" i "Medaković", kao i na izgradnju vodova sistema daljinskog grejanja duž Ulice patrijarha Joanikija u okviru toplane "Cerak".

Cilj povezivanja toplifikacionih sistema toplana "Voždovac i "Medaković" je efikasnije snabdevanje toplotnom energijom potrošača i gašenje individualnih kotlarnica, čime se direktno utiče na unapređenje uslova zaštite životne sredine - stoji u jednom od predloga.

FUNKCIONALNE PROBE

KAKO napominju iz JP "Beogradske elektrane", svi neophodni remontni radovi privedeni su kraju, i to pre predviđenog roka. Tako će, kao i svake godine, funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja početi 1. oktobra. Nadležni apeluju na korisnike da ne upućuju reklamacije Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladno-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

Kada je o spajanju toplana reč, površina obuhvaćena planom iznosi oko hektar, a planirana zona prostore se duž Bulevara Peka Dapčevića, ulica Kružni put, Braće Jerković, Mitrovdanske i Meštrovićeve. Trasa ovog toplovoda nalazi se u okviru saobraćajnih regulacija, manjim delom preseca zelene površine i ni u jednom delu ne ugrožava životnu sredinu.

Plansko opredeljenje za celinu toplane "Cerak" kao posledicu ima povećanje efikasnosti proizvodnje toplotne energije, odnosno postojećih postrojenja, i zaštite životne sredine. Ova toplana obuhvata deo teritorije dveju beogradskih opština - Čukarice i Rakovice.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!