PASARELA PREMOSTILA RADNIČKU ULICU: Proteklog vikenda građevinci završili značajan deo radova na izgradnji pešačkog prolaza kod Ade

S. B. M.

15. 09. 2020. u 13:29

ČELIČNOM konstrukcijom dugom 55 metara, naručenom iz Luksemburga, minulog vikenda premošćena je Radnička ulica kod "Ada mola".

ПАСАРЕЛА ПРЕМОСТИЛА РАДНИЧКУ УЛИЦУ: Протеклог викенда грађевинци завршили значајан део радова на изградњи пешачког пролаза код Аде

Foto: Ž. Knežević

Ovim, pasarela koju finansira kompanija "GTC Srbija" dobila je svoje obrise. Deo sa Paštrovićevom ulicom biće premošćen ove subote i nedelje, tokom noćnih časova.

Inženjeri kompanije Bauwesen, montirali su konstrukciju tokom noći, pa je Radnička ulica bila zatvorena za saobraćaj. Vozila su se preusmeravala na Most na Adi. Kada se završi montiranje konstrukcije preko Paštrovićeve, slede radovi na na montiranju ograde, led rasveti... Pasarela bi u rad trebalo da bude puštena u novembru, ali, kao su nam kazali u kompaniji Bauwesen, trudiće se da posao završe i pre tog roka, u oktobru.

PREKORAČENI ROKOVI ZBOG PANDEMIJE

KAKO su za "Novosti" objasnili u kompaniji Bauwesen, trebalo je da radovi budu završeni u avgustu, ali je pandemija pomerila rokove. Zbog čelika specifičnih profila, koji je nabavljen u Luksemburgu, isporuka je kasnila.

Krak koji će premostiti Paštrovićevu, biće dugačak 48 metara. Pasarela će imati tri pristupa, uz "Ada mol", u Radničkoj gde je autobuska stanica, i na strani Ade Ciganlije, sa po jednim liftom za javnu upotrebu. Pešačke staze biće pokrivene protivkliznim oblogama.

Ukupna vrednost investicije je oko milion evra, a poslove stručnog nadzora obavlja Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri