DZ "VRAČAR" DOBIO SAVREMENI DIGITALINI RENGDEN

B.B.

09. 09. 2020. u 12:55

DOM zdravlja Vračar dobio je novi mobilni digitalni rendgen aparat koji će se koristiti u kovid ambulanti, kao donacija Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

ДЗ ВРАЧАР ДОБИО САВРЕМЕНИ ДИГИТАЛИНИ РЕНГДЕН

Foto: Tanjug

Zahavljujući se SZO na svemu što je uradila za Srbiju, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je istakao da je ova donacija samo deo te pomoći.

Prema rečima Lončara, pomoć čine konkretne stvari što će pomoći građanima i zaposlenima u zdravstvu, kao što su rendgen aparati, monitori, pulsni oksimetri, testovi, zaštitna oprema - svemu onom što je vidljivo golim okom i donosi benefite našim građanima.

Direktor SZO u Srbiji Marijan Ivanuša je rekao da je u poslednjih nekoliko meseci - Pomoću donatora koji su obezbedili novac, odnosno raznih zemalja koje su shvatile koliko je solidarnost bitna u vreme Kovida 19, SZO je uspela da nabavi opremu koja je dopremljena u Srbiju u ukupnoj vrednosti oko 2,6 miliona dolara - rekao je Marijan Ivanuša, direktor SZO u Srbiji.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Vračar Miroslav Dmitrović je u ime te zdravstvene ustanove zahvalio na, kako je rekao, izuzetno vrednoj donaciji. Uz najsavremeniji digitalni rendgen, ova zdravstevna ustanova upotpunili priču započetu pre tri godine - digitalizacija rendgen kabineta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna