EPILOG INCIDENTA U CENTRU BEOGRADA: Radnici oštetili stan rektorke BU, inspekcija zaustavila radove

J. G. - Lj. B.

15. 08. 2020. u 22:28

GRAĐEVINSKA inspekcija izrekla je meru zabrane daljeg izvođenja radova građevinskoj firmi "Sameks" na izgradnji objekta u beogradskoj Ruzveltovoj ulici 21, nakon nesvakidašnjeg incidenta koji se dogodio u petak uveče.

ЕПИЛОГ ИНЦИДЕНТА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Радници оштетили стан ректорке БУ, инспекција зауставила радове

Foto V. Danilov

Radnici ove firme nalivali su stubove, a tokom radova pukla je oplata i urušila zid susedne zgrade, odnosno stambene jedinice u Ivanovačkoj 10.

Tom prilikom, u stan Ivanke Popović, rektorke Beogradskog univerziteta, ulila se veća količina betona, a povređenih, srećom, nije bilo.

Sekretarijat za inspekcijske poslove, kako je saopšteno, reagovao je isto veče na poziv operativnog centra, nakon čega je građevinska inspekcija bez odlaganja izašla na ovu adresu. Uviđaj je obavljen u prisustvu vlasnika stana, policijskih službenika, odgovornog izvođača radova i nadzornog organa. Investitor radova, inače, poseduje pravosnažnu građevinsku dozvolu i potvrdu o prijavi radova, ali je nakon konstatovanja svih relevantnih činjenica, građevinski inspektor izrekao meru zabrane daljeg izvođenja radova, do uklanjanja uzroka opasnosti, kao i obavezno izvođenje svih radova i preduzimanje mera radi bezbednosti susednog objekta.

- Mislim da je najvažnije već rečeno. Sada je sve na stručnim i pravosudnim organima, koji treba da urade svoj posao - kratko je, za "Novosti", prokomentarisala rektorka havariju u svom stanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri