BEBA NIJE MOGLA DA ČEKA: Porodila se žena ispred Instituta za majku i dete

Novosti online

04. 08. 2020. u 10:19

БЕБА НИЈЕ МОГЛА ДА ЧЕКА: Породила се жена испред Института за мајку и дете

Foto: Novosti

NEOBIČNA situacija jutros ispred Instituta za majku i dete u samom dvorištu - na zadnjem sedištu automobila nalazila žena čiji se porođaj uveliko odvijao, ali se brzom reakcijom lekara i medicinskog osoblja Instituta sve završilo na najbolji način.

- Ispred službe Ginekologije parkirala su se kola u kojima se žena na zadnjem sedištu porađala, a beba je skoro potpuno izašla iz porođajnog puta. Odmah je izašao i ginekolog Instituta prim. dr Zoran Aleksov koji je završio porođaj i presekao pupčanu vrpcu – kaže za "Blic" načelnik Instituta Radoje Simić.

Porođaj je prošao bez komplikacija, a majka i beba biće prebačeni u GAK "Narodni front".

- Beba je odneta na odeljenje Intenzivne nege, u pitanju je devojčica i, prema prvim analizama, nema anomalija, niti bilo kakvih poremećaja zdravstvenog stanja. Majka je takođe zbrinuta na najbolji način i dogovoren je transport u Narodni front – objašnjava načelnik Simić.

Roditelji bebe imaju prebivalište u Beogradu, ali su poreklom iz Prizrena.

- Bilo je problema u komunikaciji. NJihova beogradska adresa je u Sremčici, ali su poreklom s Kosova. Saznali smo da je to treće dete majci.

Oni su najpre krenuli iz Sremčice u porodilište u Zemun, ali nisu znali da oni nije u funkciji jer je Zemunska bolnica sada kovid bolnica. Neko ih je onda verovatno uputio ka Institutu.

Najbitnije je da je srećan kraj i da nije bilo kritičnih trenutaka, sem toga što je porođaj bio van bolničkih uslova, ali nije bilo ništa rizično – kaže načelnik Simić.

Mami i bebi biće obezbeđena sva potrebna dalja briga u GAK "Narodni front".

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)