KOVID 19 KUMOVAO KOVILJKI: Zoo-vrt zahvatio pravi bejbi-bum, posebno ponosni na mladunče belog lava

I. B.

24. 07. 2020. u 07:12

КОВИД 19 КУМОВАО КОВИЉКИ: Зоо-врт захватио прави бејби-бум, посебно поносни на младунче белог лава

Beli lavić u svom novom domu / Foto Beo zoo vrt

U BEOGRADSKOM zoo-vrtu vlada bejbi-bum! Među mnogobrojnim bebicama najviše pažnje privlači mladunče belog lava, staro dva meseca.

"Mačkica" je dobila ime Koviljka, jer je rođena u vreme epidemija kovida 19. U Vrtu su svi presrećni i što su pre Koviljke poslednji put mladunče lava imali 2015. godine.

- Koviljka ostaje u našem zoo-vrtu, imali smo sreću da je žensko, zato smatramo da će se vrlo lako prilagoditi posotojećem čoporu - rekao je menadžer za odnose sa javnošću Andrej Manojlović.

Kada je Koviljka izneta iz kaveza, radi potrebe snimanja jedne televizijske emisije, lavica je doživela veliki stres, a jačina njenog krika je uplašila i rasplakala dečaka koji je bio u blizini. Od tada ekipa Zoo-vrta više ne odvaja mladunče od majke.

Posetioci ovih dana mogu da se upoznaju i sa malim servalima, belim vukovima, kengurima, divljim kozicama, čapljama i jakom (himalajskim govečetom) starim svega nedelju dana. Naime, svi u Vrtu dobre nade su posebno ponosni na kljunoroga Četkicu.

Ovde vladaju rigorozne mere zaštite od virusa korona za pingvine, koji su zatvoreni, a zabranjen je i ulaz u terarijum. Na jesen se očekuje povratak medveda, kada će biti završeno renoviranje njihovog staništa.

 Foto Beo zoo vrt

KLJUNOROG

SVI u Vrtu dobre nade su posebno ponosni na kljunoroga Četkicu.

- Sakupili smo hrabrost i uzeli oplođeno jaje jednoroga. Nakon velikog truda dobili smo mladunče. Hranio sam ga na dva ili tri sata, a najteže je bilo noću. Međutim, ljubav briše sav umor. Cilj je da se što pre osamostali, a najsrećniji ću biti kada moj mališan bude imao svoju decu - priča veterinar Jozev Ezveđ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)