NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

NA TRGU SVIRALO 1.000 GITARISTA: Na bini u centru grada održan spektakularni "Koncert za rekord"

S.V.

20. 05. 2024. u 07:00

HILjADU gitarista na Trgu republike juče je sviralo rokenrol sa poznatim muzičarima, te su uspeli da postave nacionalni rekord u prisustvu instrumentalista koji sviraju ovaj instrument na jednom mestu u Srbiji.

НА ТРГУ СВИРАЛО 1.000 ГИТАРИСТА: На бини у центру града одржан спектакуларни Концерт за рекорд

Foto: N.Skenderija

Koncert "Hiljadu gitara" u organizaciji "Gitar art festivala" koji je održan u okviru manifestacije "Beogradski dani porodice" privukao je u centar prestonice najmlađe muzičare i njihove profesore, ali sviralo se i porodično, pa su se tako sa omiljenim instrumentom mogli videti deda, otac i sin. Bilo je majki sa ćerkama koje su "prašile" sa Beogradskim bluz kvartetom i specijalnim gostima koncerta Dejanom Cukićem, "JU grupom", Kikijem Lesendrićem i "Pilotima", Srđanom Gojkovićem Giletom, Bojanom Stamenov, Nikolom Čuturilom Čuturom...

- Ovo je konačno momenat u kome makar na sat vremena menjamo silikone vitaminima na Trgu republike. Srećan sam jer je ovo sećanje na mladost i početke u rokenrolu - kazao je Čuturilo.

Za samo nekoliko minuta, ispred bine kod Spomenika knezu Mihailu okupilo se nekoliko hiljada sugrađana koji su uživali u akordima, pa je i atmosfera bila kao na pravom rok koncertu. Okupljni su plesali, smejali se i snimali svirku. Gitaristi i gosti koncerta su svirali, a publika slušala: Smoke on the Water (Deep Purple), Satisfaction (The Rolling Stones), Highway to Hell (AC/DC) Get back (The Beatles), "Mornar" (JU grupa)...

Novi rekord svake godine

KAKO su rekli iz "Gitar art festivala", cilj "Koncerta za rekord" bio je da se postavi prvi nacionalni gitarski rekord koji će svake naredne godine da se uvećava.

Oni se nadaju da će sledeće godine biti još više muzičara, svih generacija.

- Ovaj koncert je dobra vest za sve nas - rekao je Žika Jelić iz "JU grupe". - Nisam mogao ni da pretpostavimo da će hiljadu gitarista ispuniti Trg republike. Pitam se, koliko ih je u Beogradu ako su ovako lako ispunili centar grada.

- Za mene je ovo izuzetan događaj... Nikada nisam video ovoliko gitarista na jednom mestu. Drago mi je da sam deo ovakvog koncerta - podelio je svoje utiske Srđan Gojković Gile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)