KRUG OKO "SLONARE" TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton

S.V.

19. 04. 2024. u 16:00

DEČJI maraton u zoo-vrtu, na stazi oko "slonare" u dužini od 230 metara biće održan u subotu, od 10.30. Više od 15.000 predškolaca iz Beograda učestvovalo je u predkvalifikacijama, najbržih 150 takmičiće se u 12 kvalifikacionih trka, a pobednici idu u finale.

КРУГ ОКО СЛОНАРЕ ТРЧИ 150 МАЛИШАНА: У зоолошком врту на Калемегдану у суботу још један дечји маратон

Foto: D. Milovanović

Prema rečima gradskog sekretara za sport i omladinu Nikole Penića, ovo je jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Beogradu, a veruje da će ovogodišnja trka mališana biti najbolja do sada.

Gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić izrazila je nadu da će veliki broj roditelja i dece u subotu doći u Beo zoo-vrt da uživa u Dečjem maratonu.

- Tokom ovih 28 godina, oko pola miliona najmlađih Beograđana je učestvovalo u ovoj manifestaciji. Svi se trudimo da deci od najmlađeg uzrasta razvijamo zdrave životne navike, a uverena sam da ćemo se u subotu lepo zabavati - poručila je Čamagićeva. Direktor Beogradskog zoo-vrta Srboljub Aleksić je istakao da je ovo najlepša manifestacija koja ima humanitarni karakter i zahvalio ljudima iz Beogradskog maratona na saradnji. - Ovo je sigurno najlepša manifestacija koja se održava kod nas. Posebno smo srećni što u poslednjih nekoliko godina trka ima humanitarni karakter. Hvala svima na odličnoj saradnji, koja će se nastaviti i narednih godina. Potrudićemo se da kao i svake godine budemo dobri domaćini - istakao je Aleksić.

I ovog puta, na Dečjem maratonu biće nagrađen "Super puž", odnosno najsporiji takmičar u finalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije