ULICA U CENTRU PONOVO ZATVORENA, SADA NA DELU OD PALMOTIĆEVE DO TAKOVSKE: U Kosovskoj još rade na vodovodu

Š.Marović

26. 02. 2024. u 14:43

JEDNOSMERNA Kosovska ulica, koja se pruža od Nušićeve do Takovske, od jula je više puta bila raskopana i zatvarana zbog radova javnih preduzeća, a trenutno se realizuje poslednja faza rekonstrukcije vodovodne mreže, u delu od Palmotićeve do Takovske ulice. Zbog toga je ovaj deo ulice zatvoren za saobraćaj.

УЛИЦА У ЦЕНТРУ ПОНОВО ЗАТВОРЕНА, САДА НА ДЕЛУ ОД ПАЛМОТИЋЕВЕ ДО ТАКОВСКЕ: У Косовској још раде на водоводу

Foto Nikola Skenderija

Radovi na zameni cevi trebalo je da traju šest meseci, odnosno da budu završeni do početka 2024. godine, ali je taj rok probijen, a o novom se u JKP "Vodovod i kanalizacija" ne izjašnjavaju.

- U toku je završna faza rekonstrukcije vodovodne mreže u Kosovskoj ulici - rekli su nam u "Vodovodu". - Za izradu veze novopoloženog cevovoda prečnika 200 milimetara biće neophodno privremeno zauzeće jedne saobraćajne trake u Takovskoj ulici. Izradom te veze završava se rekonstrukcija vodovodne mreže u celoj dužini Kosovske ulice, odnosno od Nušićeve do Takovske.

Kako ističu iz ovog preduzeća, u cilju urednog snabdevanja vodom celokupnog bloka, Kosovske i okolnih ulica, rekonstrukcijom vodovodne mreže izvršena je zamena starog i dotrajalog cevovoda prečnika 150 milimetara, novim cevovodom prečnika 200 i 150 milimetara. Takođe, obuhvaćena je i zamena svih kućnih priključaka.

Radnici "Elektrana" 12. februara u Kosovskoj ulici izvodili su radove na popravci kvara na toplovodu, ispred broja 4, zbog čega je ulica takođe zatvarana za saobraćaj. Tog jutra osetilo se curenje iz toplovodnih cevi.

- Ova hitna intervencija je obavljena u najkraćem roku, od 12. do 14. februara i očekuje se da će JKP "Beograd put" u narednom danima da asfaltira oštećenu deonicu kolovoza, dok će "Elektrane" da vrate u prvobitno stanje deo trotora - kažu.

U Kosovskoj ulici je tokom 2016. godine saniran deo kanalizacione mreže, u delu od Vlajkovićeve do Palmotićeve ulice. Tada je obavljeno interventno snimanje i ispiranje kanalizacione mreže i sanacija defekta u ovoj ulici, a zbog tih radova neophodno je bilo da se Kosovska potpuno zatvori za saobraćaj.


 

Neizvesno "presvlačenje"

NA delu Kosovske ulice koji je ranije završen popunjeni su samo kanali kroz koje je prošla nova vodovodna mreža. Da li će posle svih završenih radova saobraćajnica biti presvučena novim asfaltom, još nije poznato.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave