VATROGASCI I DALJE DEŽURAJU KOD BLOKA 70: Tri ekipe na mestu gde je juče satima goreo veliki požar (VIDEO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

25. 01. 2024. u 11:40

TRI vatrogasne ekipe sa pet vatrogasaca trenutno su u pripravnosti i dežuraju kod Kineskog tržnog centra u Bloku 70 na Novom Beogradu, gde je u sredu izbio veliki požar, prenosi Tanjug.

ВАТРОГАСЦИ И ДАЉЕ ДЕЖУРАЈУ КОД БЛОКА 70: Три екипе на месту где је јуче сатима горео велики пожар (ВИДЕО)

Foto: Marija Stevanović

Dva vatrogasna vozila nalaze se na samom ulazu u tržni centar, dok se jedno vozilo nalazi iza tog prostora. Vatrogasne ekipe su tokom cele noći radile na dogašavanju požara zbog velike količine izgorele plastike i gume, kao i zbog ostatka žara koji se još nalazi u nekim udubljenjima u zgradi.

Požar je bio zahvatio skoro 2.000 kvadratnih metara Kineskog tržnog centra, a tri četvrtine okolnih lokala je spaseno zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Sektora za vanredne situacije. Helikopterske jedinice su po prvi put bile angažovane u gašenju požara u urbanim područjima, sa 37 naleta i 71 tonom izbačene vode. U gašenju požara učestvovalo je 76 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vatrogasnih vozila.

Zakupci lokala i zaposleni u Kineskom tržnom centru jutros su pokušali da uđu unutra, kako bi pristupili robi koja nije izgorela, međutim, pripadnici policije koji tamo dežuraju nisu im to dozvolili. Tokom dana se može očekivati da će vlasnici moći da uđu u svoje lokale koji su spaseni od vatrene stihije. Istraga o uzroku požara je u toku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)