REKONSTRUKCIJA "TAŠA" KRAJEM JANUARA: U planu potpuna zamena bazenske tehnike posle više od dve decenije

B. Borisavljević

20. 01. 2024. u 06:13

REKONSTRUKCIJA otvorenog bazena na Tašu trebalo bi da počne krajem januara, potvrđeno je "Novostima" u Sportskom centru "Tašmajdan".

РЕКОНСТРУКЦИЈА ТАША КРАЈЕМ ЈАНУАРА: У плану потпуна замена базенске технике после више од две деценије

Foto Tanjug

 U planu je potpuna zamena bazenske tehnike sa nadogradnjom školjke spoljnog bazena, koja je poslednji put menjana 2002. godine. Subvencija iz gradske kase za ovu investiciju iznosi 240 miliona dinara.

Najveći deo planiranog iznosa, oko 80 odsto namenjen je da se, posle 22 godine zameni zastarela i dotrajala bazenska tehnika. Takpđe, bazen će dobiti novi sistem za elektrolizu vode, jer je hlor davno zabranjen kao štetan za zdravlje.

- Sportski centar "Tašmajadan" će biti jedan od kompleksa za predstojeće Evropsko prvenstvo u plivanju, koje se održava od 10 do 23. juna u Beogradu - kažu u upravi SC "Tašmajda". - Ne verujemo da ćemo do tada uspeti da uradimo i nadogradnju školjke spoljnog bazena, tako da će biti korišćen za tzv. "warm up", zagrevanje takmičara. Dubina bazena je od 1.76 do 1.94, a potrebno je da bude dva metra.

Prošlog leta je raspisana javna nabavka jer, prilikom polsednje rekonstrukcije bazena, smanjena dubina tako da ne ispunjava uslove za održavanje međunarodnih takmičenja u vodenim sportovima u skladu sa FINA standardima. Zbog toga je neophodno uraditi nadvišenje postojećeg otvorenog bazena, ali u sklopu toga i obnovu bazenske tehnike.

Da podsetimo, rekonstrukcija otvorenog plivališta na "Tašu" završena je u leto 2020. godine. Tada je urađena sanacija školjke bazena, novo prohromsko korito prelivenih kanala i rasveta. Zamenjen je deo bazenske tehnike i sistema za preradu vode, uređen je parter, postavljeno više tuševa, sređeni toaleti, tribine i deo ispred njih. Sređivanje dečijeg bazena završeno je 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!