STEKLI ZNANJA ZA BUDUĆNOST: U Starom dvoru održan prijem za 12. generaciju polaznika BG prakse

S.V.

30. 11. 2023. u 15:52

U STAROM dvoru danas je održan prijem za studente, koji su uspešno završili BG praksu u nekom gradskom preduzeću ili odeljenju Uprave Grada. Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić poželeo je studentima praktikantima mnogo sreće u daljem radu i podsetio da je saradnja Grada i Univerziteta u Beogradu već postala pravi brend prestonice.

СТЕКЛИ ЗНАЊА ЗА БУДУЋНОСТ: У Старом двору одржан пријем за 12. генерацију полазника БГ праксе

beoinfo

On se nada da je Gradska uprava ispunila očekivanja polaznika. Od 2010.godine, kada je počela BG praksa, kroz nju je do sad prošlo 2.100 studenata. Svrha ovog programa je da studenti steknu praktična znanja i veštine, kao i radno iskustvo koje nemaju tokom školovanja.

- Ovo je 12. generacija polaznika i nema ništa lepše nego kada mladi ljudi, posle sticanja teorijskih znanja, dobiju priliku da to znanje pokušaju da implementiraju kroz praksu i da im to bude prvi ozbiljan korak za ono što se zove pravi život - rekao je Šapić. - Neka vam je sa srećom na poslu kojim ćete se u budućnosti baviti. Mnogi od vas će možda završiti unutar Uprave Grada ii će biti na drugim važnim mestima čitavog državnog sistema, a neki u privatnim vodama, ali nadam se da će se saradnja grada i Univerziteta još više unaprediti u budućnosti.

Studentkinja Pravnog fakulteta Anastasija Spasić, koja je praksu obavljača u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, istakla je da je rad na ovom mestu ispunio sva njena očekivanja.

- Zajedno smo radili na predmetima, analizirali zakone i ta tri meseca prakse su brzo prošla u dobroj atmosferi. Upoznala sam se sa svakodnevnim radom državnih službenika, stekla radne navike i veštine koje će mi svakako koristiti u budućnosti - istakla je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)