ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Vrtić u Umčarima biće biser ovog dela opštine Grocka

Novosti onlajn

19. 11. 2023. u 11:05

PREDSEDNIK Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je u Umčarima radove na rekonstrukciji vrtića čiji se završetak očekuje sredinom decembra.

АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Вртић у Умчарима биће бисер овог дела општине Гроцка

Foto: Grad Beograd

Simbolika je, dodao je Šapić, što je ovaj objekat nekada bila škola, ali se poslednjih gotovo pedeset godina nije koristio.

– Prostor oko vrtića je mnogo lep, nalazi se u blizini crkve, a kada se sredi biće pre svega svrsishodan, ali i biser ovog dela opštine. U taj vrtić će ići oko stotinu mališana u četiri grupe, a prostor će imati bezmalo 500 metara kvadratnih – pojasnio je Šapić i obećao da će po završetku rekonstrukcije i opremanja vrtića ponovo posetiti Umčare.

Foto: Grad Beograd

Šapić je rekao da je Grad u ovoj godini izdvojio mnogo novca za sve prigradske opštine, a naročito za Grocku. Počelo je, naveo je, proširivanje Smederevskog puta koji gotovo čitavu opštinu povezuje sa gradom, asfaltiran je veliki broj ulica, biće napravljeni sportska hala i bazen, a planirano je i proširenje Bulevara od Ustaničke ka Malom Mokrom Lugu.

– Moramo i u udaljenijim delovima grada da stvaramo uslove koje imaju stanovnici centralnih gradskih opština. Uvek ima još toga što bi trebalo da se uradi i nikada neće biti sve sređeno, jer i u najuređenijim zemljama sveta uvek ima onoga što još može da se uradi – rekao je Šapić.

Trudio sam se za ovih godinu dana, dodao je, da se nigde ne pojavljujem gde objektivno ne postoje radovi koje smo započeli, koji su u toku ili smo ih završili.

– Kada potrošite reči, onda vam ljudi ne veruju. Mislim da ima iskoraka u dosadašnjem radu, ko hoće da vidi, ali neko će uvek da gleda negativno i destruktivno – kazao je Šapić.

Osim finansijskih sredstava za rekonstrukciju vrtića, koje je Grad Beograd obezbedio kroz kapitalni budžet, objekat će biti opremljen sredstvima Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

BONUS VIDEO: "OTISAK" Ministar finansija Siniša Mali u podkastu "Novosti" o važnim ekonomskim pitanjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)