ŠAPIĆ OBIŠAO SC "VOŽDOVAC": U najkraćem roku moramo da rekonstruišemo bazen na Banjici, kao i da što pre pređe pod upravu Grada

Novosti online

03. 11. 2023. u 13:49

PREDSEDNIK Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas SC „Voždovac” i najavio da očekuje da sledeće godine počne rekonstrukcija bazena na Banjici, kao i samog Sportskog centra, te da će Grad Beograd preuzeti upravljanje nad tim objektom.

ШАПИЋ ОБИШАО СЦ ВОЖДОВАЦ: У најкраћем року морамо да реконструишемо базен на Бањици, као и да што пре пређе под управу Града

Foto: Grad Beograd

– Ovaj problem mora sistemski da se rešava. Da pređe u potpunosti pod upravu Grada Beograda. U tom slučaju imao bi isti status kao SC „11. april“, „SC „Milan Gale Muškatirović” ili SC „Tašmajdan“. Opštine jednostavno nemaju kapacitet za upravljanje bazenima jer su svi bazeni neprofitabilni. Najhitnije ćemo uraditi projekat rekonstrukcije i sanacije objekta u kojem se bazen nalazi jer ne smemo da dozvolimo da zatvoreni bazen SC „Voždovac” ne radi duže vreme. Ne kažem samo to zbog Vaterpolo kluba „Partizan” koji je simbol našeg i svetskog vaterpola, već i zbog svih ljudi koji žive u ovom delu grada – rekao je Šapić.

Kako je rekao, Grad je pokušao da „zbrine” svu decu na drugim gradskim bazenima, a od ponedeljka će pustiti u rad srednji bazen SC „Voždovac”.

– Dakle, što hitnije bi trebalo da se uradi projekat kako bi što pre, ako može već u toku sledeće godine počela rekonstrukcija. Nije u pitanju samo VK „Partizan”, već čitav ovaj deo grada koji druge bazene nema. Generalno Beograd ima problem sa bazenima i zbog toga nam je cilj da u narednom peroidu rekonstruišemo i povećamo kapacitet „11. aprila” koji pokriva opštine Surčin, Novi Beograd, Zemun pa čak i Čukaricu zbog Mosta na Adi – naglasio je Šapić.

On je najavio izgradnju novih bazena u Borči, Mladenovcu, Grockoj i Barajevu, Altini.

– Uglavnom je reč o prigradskim opštinama. Neki od njih će biti zatvoreni, neki otvoreni, ali uz mogućnost postavke balona zimi – precizirao je Šapić.

Cilj je, kako je istakao, da se na Banjici čitav prostor od stadiona, sportske hale, teniskih terena i plivališta, konačno organizuje na kvalitetan način.

– Mora da se napravi interna saobraćajnica sa trotoarima zbog bezbednosti dece, kao i da se uvede red sa parkiranjem automobila. Očekujem da već sledeće godine imamo konkretna rešenja i početak radova, a na zadovoljstvo korisnika. Preciznije informacije ćemo imati kad se uradi prvo idejno rešenje, ali da će se svakako raditi prioritetno, da bi deca imala gde da treniraju – rekao je Šapić.

On je rekao da je tokom leta podeljeno gotovo 200.000 besplatnih kartica za korišćenje gradskih bazena.

– To je svakako jedna od najuspešnijih akcija koje smo sproveli jer su svi bazeni bili izuzetno posećeni tokom leta. Zbog toga moramo da izgradimo još bazena, jer smo u poređenju sa evropskim gradovima slične veličine u velikom deficitu. To je svakako jedan od razloga zbog kojeg ne smemo da dozvolimo da bazeni SC „Voždovac” ne rade duže vreme. Beograd je ostao bez jednog bazena i moramo da se snalazimo tokom određenog vremenskog perioda i pronađemo termine za škole plivanja i druge sportove. Bazen nije lako sagraditi i održavati, nema dovoljno stručnih ljudi, ali ipak moramo da radimo na povećanju kapaciteta gradskih bazena. Zbog toga sam danas došao na bazen SC „Voždovac”, jer svakako nismo trajno rešili problem, ali smo smanjili štetu. Prvom prilikom, kada bude formalno moguće, ovaj bazen će preći u nadležnost Grada Beograda – zaključio je Šapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!