CRVENI PEŠAČKI PRELAZI: Za veću bezbednost najmlađih u Obrenovcu

B.B.

21. 08. 2023. u 11:31

PRED početak školske godine počelo je obeležavanje horizontalne signalizacije u zonama škola na teritoriji opštine Obrenovac.

ЦРВЕНИ ПЕШАЧКИ ПРЕЛАЗИ: За већу безбедност најмлађих у Обреновцу

Foto: Opština Obrenovac

Pešački prelazi u blizini obrazovnih ustanova, od ove školske godine će biti obeleženi crvenom bojom, kako bi se dodatno uticalo na svest vozača da prilagodi brzinu i na taj način podigne stepen bezbednosti đaka i drugih učesnika u saobraćaju.

- To ćemo uraditi iz razloga da vozači što više paze na naše najmlađe učesnike u saobraćaju. Opština Obrenovac i Komisija za bezbednost u saobraćaju poslali su sve zahteve kako bi obezbedili sve zone škola, ono što je ostalo od državnih puteva je trenutno najveći problem naših škola. Kada to kažem mislim na školu u Konaticama, Draževcu i Piromanu. Zamolio bih građane, s obzirom na to da je kratak rok u kome počinje škola, da obrate pažnju, da uspore i vode računa o našim najmlađim učesnicima u saobraćaju. Kada kažem najmlađim učesnicima mislim ne samo na osnovce već i srednjoškolce - rekao je Ivan Stojić, član Veća opštine Obrenovac.

Prema rečima Gorana Ćirića, direktora Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca  radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije izvode tako da će boja na pešačkim prelazima u zonama škola bila postojanija i uočljivija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)