TAMIŠ NIJE ZA KUPANJE: Analiza Zavoda za javno zdravlje Pančevo

B.B.

01. 08. 2023. u 12:36

ZAVOD za javno zdravlje Pančeva je, na zahtev gradske uprave kontrolisao kvalitet vode na svim kupalištima, a dobijeni rezultati su pokazali da se ne preporučuju kupanje i rekreacija na pojedinim mestima.

ТАМИШ НИЈЕ ЗА КУПАЊЕ: Анализа Завода за јавно здравље Панчево

Foto: Spaso Mladenovski

Na osnovu rezultata i obavljenih laboratorijskih ispitivanja, stručnjaci su utvrdili da se kupališta reke Tamiš u Pančevu, Jabuci i Glogonju, reke Dunav - Bela stena levo od špica, Ponjavice u Omoljici i Banatskom Brestovcu, u Ivanovu se ne preporučuju za kupanje I rekreaciju. Kupalište reke Dunav - Bela stena desno od špica i u Kačarevu zadovoljavaju sve kriterijume i mogu se koristiti.

Definisani obim mikrobioloških analiza je: fekalne koliformne bakterije, ukupne koliformne bakterije, crevne enterokoke i broj aerobnih heterotrofa. Fizičko-hemijska analiza obuhvatala je pH, suspendovane materije, rastvoreni kiseonik, zasićenost kiseonikom, BPK5, HPK, nitrati, nitriti, amonijum jon, hloridi, određivanje ukupnog ostatka posle isparenja na 105oC,(ukupna mineralizacija), elektroprovodljivost na 20oC, gvožđe, cink, olovo, kadmijum, živa i nikl.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)