NE RASIPAJTE VODU ZA PIĆE: Ove stvari za koje koristimo crevo na slavini nisu dozvoljene

Novosti online

12. 07. 2023. u 14:51

S OBZIROM na to da se nalazimo u periodu sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama vazduha i kada je potreba za vodom znatno povećana, apelujemo na sve sugrađane da savesnim i odgovornim ponašanjem, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda, navode iz Javnog komunalnog preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija".

НЕ РАСИПАЈТЕ ВОДУ ЗА ПИЋЕ: Ове ствари за које користимо црево на славини нису дозвољене

Foto Shutterstock

Na taj način biće omogućeno da svi Beograđani imaju dovoljno vode u slavinama onda kada im je najpotrebnija, kao i da se očuva sistem snabdevanja vodom.

Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" je i ove godine obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period. U proteklim danima vodovodni sistem je bio stabilan, a angažovanjem svih izvrišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbeđeno je dovoljno pijaće vode za sve potrošače u Beogradu.

Iz ovog gradskog preduzeća podsećaju da se voda iz sistema gradskog vodovoda prvenstveno koristi za piće, pripremanje hrane, kao i za održavanje lične i higijene domaćinstva.

"Beogradski vodovod" ima razumevanja za povećanu potrebu potrošača za vodom tokom leta, ali aktivnosti kao što su: navodnjavanje poljoprivrednih i zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila i zloupotreba hidranata predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

NISU IM BILE SUĐENE: Pesme koje su pevači odbili, a postale su megahitovi njihovih kolega

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave