"DIVLJI PUT" ZAPRAŠIO DVA NASELJA: Kamioni prave haos kroz Mileve Marić Ajnštajn ka Surčinu

Š.Marović

25. 03. 2023. u 18:55

DIVLjI put kojim se od skora prolazi pored naselja Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu stvara velike probleme građanima ovog dela prestonice.

ДИВЉИ ПУТ ЗАПРАШИО ДВА НАСЕЉА: Камиони праве хаос кроз Милеве Марић Ајнштајн ка Сурчину

Foto: Privatna arhiva

Improvizovana ulica trenutno se koristi za prolazak kamiona pored zgrada i novog dela naselja u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, zbog izgradnje brze saobraćajnice od Novog Beograda do Surčina. Ovuda se svakim danom kreće i sve više automobila koji su ovde našli prečicu.

Kako se danima žale žitelji novobeogradskog naselja, prašina koja se diže prilikom prolaska kamiona potpuno prekriva automobile parkirane u čitavom kraju, posebno pored jednog dela zgrada u Mileve Marić Ajnštajn, pored kojih prolazi ova nelegalna saobraćajnica.

- "Divlji" put koji se pojavio tik uz naselje potpuno je poremetio svakodnevicu - žali se našem listu jedan od građana naselja Dr Ivan Ribar. - Automobili za sobom dižu toliku količinu prašine da ona prekriva terase, a ulazi i u stanove.

GRAĐEVINSKI BUM U OVOM KRAJU

PORED izgradnje brze saobraćajnice od Novog Beograda do Surčina, u blizini bloka 72 trenutno se izvode i radovi na iskopu budućeg velikog tržnog centra. U narednom periodu ovde je planirana i izgradnja brojnih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a radovi bi mogli da počnu već ove godine.

Trenutno pored teških kamiona ovim pravcem prolaze i brojni automobili. Nažalost, nigde nije postavljeno obaveštenje, niti je žiteljima ovog kraja nagovešteno da će se ovo dogoditi, do kada će trajati...

I tokom jučerašnjeg dana, beleže reporteri "Novosti", putem između poslednjih zgrada u Mileve Marić Ajnštajn i divlje zelene površine iza koje se nalazi nehigijensko naselje, prošao je veliki broj vozila. Kamioni su ponovo podigli ogromnu prašinu. Žitelji se nadaju da će ovaj problem nestati završetkom radova na brzoj saobraćajnici od Novog Beograda do Surčina, koja će prema najavama biti otvorena sledećeg petka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LETNJI ODMOR SA PORODICOM: Svi maštamo o tome cele godine, zato treba odabrati pravi hotel, a evo preporuka