BRANKOV MOST U POLUMRAKU: Privremena javna rasveta ne osvetljava dovoljno ovu prometnu saobraćajnicu

T.N.

02. 03. 2023. u 08:00

NAKON završene obnove javne rasvete na Brankovom mostu u decembru prošle godine, ova saobraćajnica i dalje nije dobro osvetljena da bi se bezbedno prelazilo.

БРАНКОВ МОСТ У ПОЛУМРАКУ: Привремена јавна расвета не осветљава довољно ову прометну саобраћајницу

Brankov most, Foto I. Marinković

Na jednom delu ove prometne deonice svetiljke deluju nemoćno za širinu kolovoza, pa se stiče utisak da je most u mraku. Nadležni iz "Javnog osvetljenja" podsećaju da je reč o privremenom rešenju i da će nova oprema biti postavljena kad se završi obnova mosta.

Brankov most dobio je 15 novih svetiljki, ali svetla jedva i da ima. - Očekivali smo da će posle radova biti bolja vidljivost, oskudna je osvetljenost blago rečeno. Posebno je opasno kada je magla i kada padne kiša - kažu nezadovoljni Beograđani.

Opasno je kako za vozače, tako i za one koji odluče da na drugu stranu grada pređu peške ili koristeći neke od ekoloških vozila. - Ranije dok je bila bolja osvetljenost stalno sam prelazila most peške. Sada, kad je most slabo osvetljen, ne idem pešaka jer se pešačka staza uopšte ne vidi noću, nebezbedno je za nas pešake - kaže nezadovoljna sugrađanka.

Iz sekretarijata za energetiku objasnili su da u pitanju postavljanje privremenog osvetljenja na ovom delu puta. - JKP "Javno osvetljenje" Beograd izvršilo je nabavku potrebne opreme i materijala za novoprojektovanu instalaciju javnog osvetljenja na Brankovom mostu i u mogućnosti je da otpočne sa radovima na montaži instalacije, nakon dobijanja obaveštenja JP "Putevi Beograda" da su radovi na rekonstukciji mosta okončani - kažu iz oovog nadležnog sekretarijata. - U međuvremenu, dok ne bude postavljena novoprojektovana instalacija osvetljenja, zbog bezbednosti građana izvršena je montaža privremenog osvetljenja koje je u skladu sa jedino raspoloživim tehničkim mogućnostima montaže i obezbeđuje minimalni nivo osvetljenosti na ovoj vrlo frekventnoj deonici.

JKP "Javno osvetljenje" brine o Brankovom mostu, Gazeli i Pupinovom mostu, dok je JP "Putevi Beograda" izvodilo radove na rekonstukciji Brankovog mosta i zamenu i postavljanje temeljnih nosača za stubove javnog osvetljenja.

STANDARD U BUDUĆNOSTI

POSLEDNjA rekonstrukcija Brankovog mosta urađena je pre četiri godine i bila je vredna 210 miliona dinara. Tada je metalna rekonstukcija bila ojačana sa 350 tona novog čelika.

Kako kažu u Sekretarijatu za energetiku, novoprojektovana instalacija javnog osvetljenja sa svojim svetlosnim karakteristikama zadovoljavaće sve standarde osvetljenosti saobraćajnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona