NA DRUGU STRANU KROZ PRODAVNICE: Radovi na uređenju pothodnika na Terazijama još uvek traju, Beograđani zbunjeni kako da pređu ulicu

A. Z. K. - T. N.

09. 02. 2023. u 15:17

OKO podzemnog prolaza "Robna kuća" na Terazijama, na levoj strani ulice gledajući ka Slaviji, još su postavljene skele i prolaz je zatvoren.

НА ДРУГУ СТРАНУ КРОЗ ПРОДАВНИЦЕ: Радови на уређењу потходника на Теразијама још увек трају, Београђани збуњени како да пређу улицу

Foto M. Anđela

Ovo veliku muku stvara građanima, kada uđu u pothodnike kod hotela "Moskva" ili "Balkan" nemaju kuda da izađu, jer na ovom prolazu nema obaveštenja da je sa druge strane izlaz zatvoren. Oni koji žure, izgubiće vreme tražeći izlaz i način da pređu sa jedne na drugu stranu ulice.

Iako rekonstrukcija prolaza traje već nekoliko meseci, građani koji ne prolaze ovom deonicom svakodnevno zbunjeni su kako da izađu iz pothodnika. Oni iskusniji znaju da je moguće domoći se druge strane ulice kroz podrum robne kuće u kojoj je smeštena prodavnica DM. Međutim, juče je na jedno od dva stepeništa istaknuto obaveštenje da nije u funkciji, pa su građani bili u panici da će i ovaj prolaz kroz prodavnice biti zatvoren.

- Obaveštenje i kutije kao zapreka su postavljene tu, jer se polomilo staklo, ali prolaz nije zabranjen. Otkkako su započeli rekonstrukciju podzemnog prolaza, svakodnevno ljudi ovuda prolaze. Razumemo ih i nikom ne zabranjujemo da prođe - rekla nam je jedna radnica.

Kada se krene sa Zelenog venca, kako bi se građani domogli leve strane Terazija gledajući ka Slaviji, najzgodnije je ući kroz podzemni prolaz u Sremskoj ulici, i izaći u Kolarčevoj ulici prekoputa palate Albanija. Oni koji se upute sa Zelenjaka uz Prizrensku moraće da prođu hotel "Moskva" i uđu u pothodnik prekoputa Igumanove palate, i da se leve strane domognu preko izlaza kod Pozorišta na Terazijama.

Rekonstrukcije prolaza dugo traju, a svako malo se prolazi zatvaraju, pa građani čim se naviknu na jednu rutu ubrzo moraju da se snalaze kako da pređu sa jedne na drugu stranu ulice. Nije malo ni onih koji se odluče da pretrčavaju ovu prometnu saobraćajnicu, kako bi sebi skratili put.

"Novosti" su već pisale o ovom problemu, a kako su nam nadležni rekli pre deset dana, radovi na stepeništu u pothodniku kod "Robne kuće" trebali bi da budu završeni 31. marta. Nakon toga radnici će započeti uređenje na drugoj strani ulice, kod hotela "Moskva".

ZAVRŠEN JEDAN OD SEDAM PROLAZA

NA TERAZIJAMA postoji sedam ulaza u pothodnike, njihovo sređivanje započeto je pre godinu dana. Prvo na listi za sanaciju bilo je stepenište kod hotela "Balkan", koje je i završeno. Kod palate Albanija još stoje ograde, a kako najavljuju nadležni biće uskoro gotovo. Novom nadstrešnicom i stepeništem može se pohvaliti jedino još silaz iz Sremske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!