KRUŽNI TOK OD 10. JANUARA: Kretanje centrom Obrenovca biće bezbednije i brže i za pešake i za vozače

E. B. R.

03. 01. 2023. u 10:23

OBRENOVČANI će uskoro moći brže da prolaze kroz pojedine delove ove prigradske opštine.

КРУЖНИ ТОК ОД 10. ЈАНУАРА: Кретање центром Обреновца биће безбедније и брже и за пешаке и за возаче

Foto GO Obrenovac

Radovi na izgradnji novog kružnog toka ušli su u završnu fazu, a kako najavljuju nadležni, ova raskrsnica posle 10. januara biće puštena u saobraćaj.

Trenutni vremenski uslovi pogoduju izvođenju građevinskih radova, koristi se svaki trenutak kako bi se svi radovi priveli kraju i kružni tok bio spreman za saobraćaj.

- Imali smo lepo vreme kada su radovi obavljani, svi radovi su urađeni kvalitetno, kako izmeštanje podzemnih instalacija, tako i na samom kraju pokrivanje završnim asfaltom - rekao je direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Slavko Berić.

U toku su radovi na postavljanju ulične rasvete na kružnoj raskrsnici.

Foto GO Obrenovac

- Na centralnom stubu, visine 12 metara, biće postavljena četiri reflektora sa video-nadzorom, a na svakom usporivaču, usmerivaču saobraćaja, nalaziće se po jedan stub ulične rasvete, sa po dva reflektora postavljena na visini od deset metara. U neposrednoj blizini, u svim pravcima ka kružnom toku, biće označeni pešački prelazi osvetljeni sa obe strane stubovima ulične rasvete visine osam metara - naveo je Berić.

Novoizgrađeni kružni tok u velikoj meri rešiće problem saobraćajne gužve u centralnom delu gradske opštine Obrenovac međutim, ova kružna raskrsnica podići će i nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

- Neretko dobijamo pitanja čemu služe trouglasta ostrva na kružnom toku. Glavna namena je upravo usporavanje saobraćaja i samog ulaska u kružni tok, dok su izlazi iz kružnog toka širi, kako bi se omogućio bolji protok saobraćaja - objasnio je Berić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)