I BEZISTAN - PARKING: Na meti neodgovornih vozača svaki deo prestonice koji nije zoniran

A. Z. K.

22. 12. 2022. u 08:27

SVAKO parče prostora u prestonici koje je van parking-zone vrlo lako postane i novo mesto za automobile. Tako je Bezistan, prolaz u samom srcu grada predviđen za pešake, već dugo skriveni parking. Ipak, tokom ove godine građani su samo tri puta obavestili nadležne o nepropisno parkiranim vozilima u Bezistanu, a komunalni milicionari izdali su sedam prekršajnih naloga zbog parkiranja na ovom mestu.

И БЕЗИСТАН - ПАРКИНГ: На мети неодговорних возача сваки део престонице који није зониран

Foto: Petar Milosevic

Kako su nam rekli u Sekretarijatu za inspekciju, nadzor i komunikaciju, Komunalna milicija kontroliše nepropisno parkiranje koje je uređeno sa tri gradske odluke.

 - Ovim odlukama propisana je zabrana korišćenja ulice ili pešačke zone za parkiranje. Nije dopušteno ni ostavljanje vozila na trgu, pjaceti, pešačkom prelazu i ostrvu, biciklističkoj stazi, saobraćajnoj traci ili tramvajskoj baštici. Za ove prekršaje propisane su novčane kazne od 25.000 dinara.

Prošle godine komunalni milicionari su postupali 476 puta zbog parkiranih vozila u pešačkim zonama, a najviše prijava bilo je za lokacije na Starom gradu, Novom Beogradu i Savskom vencu. Samo u Zetskoj ulici bilo je više od 100 ovakvih prekršaja.

Od početka ove godine do kraja oktobra komunalni milicionari izdali su zbog parkiranja na zelenim površinama 6.624 prekršajna naloga. Za parkiranje na zelenim površinama propisane su kazne od 5.000 do 25.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA NA ROLAN GAROSU: Da li je moguće da su ovo uradili Olgi Danilović nakon današnje senzacije?!