MAŠINE SE SELE NA OBOD BEOGRADA: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju ne prekida započeti posao

Š. Marović

14. 12. 2022. u 16:34

RADOVI na putnoj infrastrukturi u prestonici biće aktuelni i posle završetka građevinske seone, a Direkcija za građevinsko zemljište angažovana je na mnogobrojnim projektima, uglavnom u prigradskim opštinama.

МАШИНЕ СЕ СЕЛЕ НА ОБОД БЕОГРАДА: Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу не прекида започети посао

Putna mehanizacija na Altini, Foto GO Zemun

Za te potrebe opredeljen je iznos od čak 6,1 milijarda dinara.

Svakako najpoznatija je izgradnja Bulevara patrijarha Pavla, koja je počela još 2018. godine. Radovi su se odužili u nedogled, a automobili drugom deonicom ovog putnog pravca neće proći ni do kraja 2022. Takođe, uporedo je krenula i realizacija prvog dela saobraćajnice, koja će spojiti Most na Adi i Rakovicu.

- Pored toga, radi se Železnička ulica u Lazarevcu, raskrsnica saobraćajnice Ulica Nova 47 sa Ulicom pukovnika Milenka Pavlovića u Batajnici, ulica S39 i Tamnavska u Obrenovcu, ulice S9 i S10 na lokaciji Padina - kažu za naš list iz Direkcije.

- Uređene saobraćajnice dobiće novi stanari u naselju za potrebe izgradnje stanova za službe bezbednostiu Zemunu, tačnije Galenici. Posao se obavlja i na izgradnji saobraćajnica u centru Surčina.

Foto GO Lazarevac

U najmlađoj prestoničkoj opštini Direkcija je zadužena i za radove na opremanju lokacije privredne zone, gde bi mnogobrojne fabrike trebalo da nađu svoje mesto. Takođe, u Mladenovcu se realizuje rekonstrukcija ulice 159. nova sa svom pratećom infrastrukturom.

- Lazarevac će dobiti sređene centralne ulice, pošto je u toku sanacija Karađorđeve i Ulice Dimitrija Tucovića - ističu nadležni.

- Takođe, u ovoj prigradskoj opštini se radi i Ulica Milovana Lazarevića. Pri kraju su i radovi u Sremskoj ulici u centru grada, koja će postati deo pešačke zone. Završetak po pojedinačnim ugovorima, u zavisnosti od dinamike i obima radova, kreće se od kraja 2022. godine do polovine 2023.

U CENTRU BEZ RADOVA DO BOŽIĆA

PORED radova na periferiji, u protekla tri meseca veliki broj saobraćajnica u centru grada dobio je novu asfaltnu podlogu, dok su na određenim ulicama urađeni i trotoari.

Kako je ranije najavljeno, sutra će svi putarski radovi biti završeni, kako bi grad bio maksimalno prohodan za novogodišnje i božićne praznike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)