USTANIČKA, ULICA ODBEGLIH ŽIVOTINJA: Tokom vikenda neobična scena na prometnoj zvezdarskoj saobraćajnici

A. Z. K.

13. 12. 2022. u 10:11

TOKOM vikenda na društvenim mrežama se proširio snimak odbeglog konja, koji se laganim kasom kretao Ustaničkom ulicom.

УСТАНИЧКА, УЛИЦА ОДБЕГЛИХ ЖИВОТИЊА: Током викенда необична сцена на прометној звездарској саобраћајници

Traži se vlasnik sličan slučaj desio se i 2011. godine, Foto Instagram / Moj Beograd

Građani koji su se našli na ovoj saobraćajnici vezali su konja kako bi sačekao vlasnika.

Ovo nije prvi put da se domaće životinje pojavljuju na ovoj prometnoj saobraćajnici.

Žitelji ovog dela Zvezdare su prethodnih godina bili u prilici da vide različite domaće životinje koje su uglavnom bežale sa farme iz obližnje Ulice Rebeke Vest.

Nije poznato ko je vlasnik konja koji je odbegao za vikend. U Ulici Rebeke Vest, koja se nalazi u neposrednoj blizini Ustaničke, godinama je postojala štala, pa pojedini građani iz ovog kraja pretpostavljaju da je i ovoga puta životinja odbegla sa ove lokacije.

Pre 11 godina dogodila se slična situacija kada je konj pobegao iz štale i pojurio Ustaničkom. U strahu i naletu rušio je sve pred sobom i povredio dvoje ljudi. Dan kasnije u beg se dao i magarac sa iste farme, ali je on bio mirnije naravi, pa nije pravio probleme tokom bega.

Koze u Ustaničkoj, Foto Instagram / Moj Beograd

Kako su tada sagovornici "Novosti" rekli, vlasnik životinja je u svom domaćinstvu imao razne vrste među kojima su bile koze, ovce, konji, krave, magarci i svinje.

- Da ove jadne životinje ne pasu travu na okolnim livadama verovatno bi uginule od gladi. Kako je konj povredio dvoje ljudi to bi moglo da se desi ponovo - rekli su tada građani ovog dela Zvezdare.

Par godina kasnije u Ustaničkoj se pojavilo i stado koza koje je mirno brstilo pored trotoara u blizini okretnice autobusa 31 i 17. Iako je pojedinim prolaznicima ova slika bila simpatična, stanari okolnih zgrada bili su kivni na vlasnika farme u Rebeke Vest.

- Oni koji ovuda prođu slučajno, njima je možda ovakav prizor interesantan međutim, mi koji živimo u blizini imamo veliki problem. Bezbroj puta smo prijavljivali vlasnika, ali za njega izgleda nema sankcija - žalili su se pre par godina žitelji Ustaničke.

Kako su tada rekli u opštini Zvezdara, kopitari, papkari, pernata živina može se držati samo u Mirijevu, Malom Mokrom Lugu i Velikom Mokrom Lugu. Opštinska komunalna inspekcija vodila je i postupak protiv vlasnika farme u Ulici Rebeke Vest.

Njemu je pre par godina izrečena kazna u iznosu od 5.000 dinara, a pojedini postpuci bili su obustavljeni zbog zastarelosti.

ČESTA SLIKA KOD HIPODROMA

KONjI koji jure beogradskim ulicama najčešća su slika u blizini Hipodroma. Tako je početkom maja na Banovom brdu Požeškom ulicom trčao osedlan konj. Životinja je pobegla sa Hipodroma, i dala se u beg pre treninga. Ovakve situacije nisu naivne jer u opasnost mogu da dovedu i vozače i životinje. U slučaju saobraćajne nesreće, prvo se utvrđuje da li je vlasnik životinje odgovoran i da li je na adekvatan način obavljao nadzor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna