KOŠUTNJAK U MRAKU, VOZAČI U PROBLEMU: Deo Bulevara patrijarha Pavla nije adekvatno osvetljen, ova izuzetno frekventna deonica nebezbedna

S. Vidačković

06. 12. 2022. u 10:40

DEO Bulevara patrijarha Pavla, od restorana "Knežev lad" posle skretanja za Košutnjak potpuno je u mraku! Na raskrsnici koja vodi ka Rakovici i podvožnjaku u Topčiderskoj ulici nema rasvete, ne postoji razdelna traka te su vozači u opasnosti čim padne prvi mrak.

КОШУТЊАК У МРАКУ,  ВОЗАЧИ У ПРОБЛЕМУ: Део Булевара патријарха Павла није адекватно осветљен, ова изузетно фреквентна деоница небезбедна

Foto I.Marinković

Osim što bandere nisu u funkciji, na kolovozu nema neophodne saobraćajne signalizacije, razdelna traka je potpuno izbledela, a vozač koji iz pravca Topčiderske zvezde ide ka Rakovici na ovoj neosvetljenoj deonici može vrlo lako da sleti s puta.

Poseban oprez neophodan je tokom kišnih dana, kada je magla i smanjena vidljivost.

- Svakog dana ovuda prolazim kada se vraćam s posla i zaista je nebezbedno voziti kroz taj potez uveče jer je vidljivost slaba - kaže nam sugrađanin J. J. iz Rakovice.

- Javna rasveta nije uključena, nema razdelne linije, a to je posebno opasno kada pada kiša ili kada je magla. Zimski je period, takvih dana će biti sve više, ništa se ne vidi.

Osim vozača automobila, problem imaju sugrađani koji putuju autobuskom linijom 3a, izlaze kod Topčiderske okretnice ili tu čekaju prevoz. Nije im svejedno da pretrčavaju neosvetljeni deo kolovoza koji je i te kako frekventan. Mračno autobusko stajalište na Topčideru nema ni nadstrešnicu, niti klupe, samo signalizaciju "bus" koja je ispisana na kolovozu. Dok tako stoje u pomrčini i čekaju prevoz, putnici mogu lako postati meta neopreznih vozača.

Deo rakovičke saobraćajnice, Foto I.Marinković

Slična situacija bila je i u februaru prošle godine, na delu od Topčiderskog parka do Pere Velimirovića kada je, u okviru rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla, izvođač radova uklonio javnu rasvetu zbog čega je ulica nekoliko dana bila u potpunom mraku.

Svetleli su samo okolni objekti, ali to nije bilo dovoljno.

Mada se zbog novih mera štednje struje javna rasveta uključuje sat kasnije i gasi čas ranije, nije poznato zašto je potez od "Kneževog lada" do Košutnjaka neosvetljen iako se pored kolovoza nalaze bandere sa sijalicima.

Foto I.Marinković

"VEČITO" GRADILIŠTE

IZGRADNjI Bulevara patrijarha Pavla ne nazire se kraj. Prvi rok za kompletno uređenje drugog dela Bulevara bio je april 2021. godine. Rok je potom pomeren za kraj septembra, ali zbog nedostatka radnika i problema sa projektnom dokumentacijom, koja nije bila usklađena sa stvarnim položajem postojećih podzemnih instalacija na terenu, ni to nije ispoštovano. Zato ni tokom jula, ali ni oktobra automobili nisu prošli ovim putnim pravcem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati