ČULI SMO "UPOMOĆ" I UGLEDALI BAKU: Oglasio se vozač Hitne pomoći, pod čijim je sanitetom završila starica (VIDEO)

Novosti online

05. 12. 2022. u 19:50

DOBILI smo poziv da je čoveku pozlilo.

ЧУЛИ СМО УПОМОЋ И УГЛЕДАЛИ БАКУ: Огласио се возач Хитне помоћи, под чијим је санитетом завршила старица (ВИДЕО)

Tviter Printskrin/Servis kompjutera Beograd

Vozio sam u rikverc, kako bih vozilom prišao što bliže ulazu, da bi olakšali unos opreme za pomoć u zgradu. Stali smo, izašli i čuli – Upomoć. Podigli smo pogled ka zgradi, misleći da nas doziva žena zbog poziva, a onda smo, zaprepašćeni, ugledali baku pod našim vozilom hitne pomoći!

Ovako, još u šoku, priča Milan Marković, vozač Hitne pomoći u Beogradu. On je bio za volanom saniteta u Zemunu koji je, u subotu 3. decembra, oko 11 časova, ideći u rikverc, oborio staricu, koja je završila pod vozilom.

- Moj posao je da pomažem ljudima, učestvujem u njihovom spasavanju. Ne mogu da opišem kako sam se osećao kada sam ugledao baku. Odmah smo je izvukli, pitali kako se oseća. Rekla je da je dobro, ispratili smo je do stana, jer i ona živi u zgradi gde smo pozvani na intervenciju. Ispostavilo se da ne čuje dobro, zato i nije čula vozilo. Pitali smo je želi li da zovemo drugu ekipu, da je odveze u bolnicu, nije htela. Pregledala ju je doktorka, izmerili smo joj pritisak, proverili šećer, bilo je sve u redu. Srećom nije imala nijednu povredu. Čak nam je nudila da popijemo sok i kafu – priča Milan.

Kaže da se doktorka, po završetku intervencije, vratila i opet proverila stanje starice od 86 godina. Opet je, priča, rekla da je dobro, da joj ne treba ništa. Uzeli su njen broj telefona i kasnije je ponovo zvali, kako bi bili sigurni da je žena u redu.

- Po dolasku sa intervencije napravljena je službena zabeleška. Konstatovano je da, s obzirom na to da starica nije imala povrede, niti je želela da zovemo policiju, ili novu ekipu hitne pomoći, je sve urađeno u skladu sa propisima – rekao nam je vozač Hitne pomoći. - Zvao sam je i sutradan, bila je dobro, zahvalila se što zovemo.

Milan je staricu zvao i danas, u gostima joj je bila rođaka. Kaže da je razgovarao i sa njom, pitao kako je baka, dobio odgovor da je sve u redu.

- I dalje sam u šoku. Svoj posao radim pažljivo i odgovorno. Srećom, baka nije povređena, ne znam kako bih se osećao – zaključuje Milan.

Podsetimo, na društvenim mrežama osvanuo je uznemirujuć snimak, na kome se vidi starica koja hoda polako i vozilo hitne pomoći koje ide u rikverc. Položaj starije žene je bio takav da vozač nije mogao da je vidi u retrovizorima, a ona, nije čula da joj se sanitet približava. Vozilo ju je oborilo i ona je završila pod kolima hitne pomoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)