DOGODINE UKLANJANJE DEPONIJE KOD PANČEVCA? Nadležni najavili čišćenje ogromnog smetlišta na Paliluli

A. V. V.

19. 11. 2022. u 16:00

DEPONIJU ispod Pančevačkog mosta, u blizini šljunkare, koja se posle samo nekoliko meseci od poslednjeg čišćenja nagomilala, Grad će predložiti za novo čišćenje iduće godine.

ДОГОДИНЕ УКЛАЊАЊЕ ДЕПОНИЈЕ КОД ПАНЧЕВЦА? Надлежни најавили чишћење огромног сметлишта на Палилули

Foto: P. Milošević

Iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine ističu da se ovaj potez u okviru sanacije odlagališta otpada čisti svake godine, a poslednji put krajem septembra kada je iz Ulice Vuka Vrčevića odneto ukupno 950 kubika najrazličitijeg otpada! Međutim, iako gradski oci zajedno sa opštinom Palilula uklanjaju deponiju s vremena na vreme, nesavesnima ne treba mnogo da novo smetlište ovde naprave u najkraćem roku.

- Na osnovu prijave građana povodom formiranja divlje deponije ispod Pančevačkog mosta, prema informaciji JKP "Gradska čistoća", od aprila do maja 2021. godine ekipe ovog preduzeća uklonile su odloženi otpad na lokaciji ispod Pančevačkog mosta, preko puta JKP "Beograd put" - kažu za "Novosti" u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine.

Od aprila do maja ove godine radnici "Čistoće" uklonili su 230 kubika neadekvatno odloženog otpada sa lokacije Vuka Vrčevića (u neposrednoj blizini Pančevačkog mosta).

Kako preziciraju nadležni u ovom Sekretarijatu, na osnovu Odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, propisano je da opštinska komunalna inspekcija dužna da obavlja inspekcijski nadzor nad primenom ove odluke, odnosno da sprovodi postupak, utvrđuje činjenično stanje i u okviru svoje nadležnosti preduzima propisane mere protiv pravnih i fizičkih lica koja postupaju protivno odredbama ovih odluka.

OPŠTINA

KAKO su nam nedavno rekli u GO Palilula, opštinska inspekcija je ranije dobijala prijave povodom deponije ispod Pančevačkog mosta, a nadležni su je u više navrata uklanjali. I iz najveće prestoničke opštine najavljuju novo čišćenje smetlišta "čim se steknu materijalno-tehnički uslovi".

- Imajući u vidu navedene činjenice, predmetna lokacija biće predložena da se uvrsti u Predlog lokacija za sanaciju odlagališta otpada na teritoriji grada Beograda za 2023. godinu - zaključuju u ovom Sekretarijatu.

Potez ispod Pančevačog mosta jedna je od "najpoznatijih" lokacija u gradu gde se decenijama unazad odlaže građevinski šut, nameštaj, plastika, ali i komunalni otpad. Smeće ovde redovno donose nesavesni građani koji u vozilima istovaraju kese i šut, a za smetlište su zaslužni i žitelji iz nehigijenskog naselja u Vuka Vrčevića.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna