CEV ZAKRPILI, ALI PARKINGA I RASVETE NEMA: Ni mesec i po posle havarije na magistralnom vodovodu nije popravljen popucali asfalt

A. VOJINOVIĆ

01. 09. 2022. u 11:00

MESEC i po otkad je pukla magistralna cev u Ulici kraljice Marije, poplavila ovaj deo grada i bez dragocene tečnosti ostavila žitelje ove ulice, ali i šireg dela prestonice, oštećeni deo parkinga nije zakrpljen!

ЦЕВ ЗАКРПИЛИ,  АЛИ ПАРКИНГА  И РАСВЕТЕ НЕМА: Ни месец и по после хаварије на магистралном водоводу није поправљен попуцали асфалт

Problem je nastao sredinom jula, Foto P. Milošević

Naslagane kocke, brdo peska, opalo lišće i traka sa natpisom "Pažnja, radovi", kao i izostanak radnika, slika je koju već nedeljama gledaju prolaznici. Sve vreme ne radi ni ulična rasveta.

Žitelji koji stanuju u blizini "rupe" gde se sredinom jula dogodila havarija, kada je iznenada pukla magistralna cev stara 60 godina, revoltirani su jer je ogoljeni deo parkinga i dalje izrovan, a popravke "nema ni na vidiku". Kažu da su se obraćali gradskoj upravi i dobili odgovor da će radnici izaći na teren, što se, po svemu sudeći nije dogodilo.

Nadležni iz Grada do zaključenja ovog broja nisu odgovorili na pitanja "Novosti" zašto radovi na ovom potezu nisu privedeni kraju i šta je ukočilo sanaciju parkinga. Ostali smo uskraćeni i za odgovor kada će građani iz ovog dela prestonice moći da očekuju konačan završetak radova.

Foto P. Milošević

Reporteri "Novosti" ni juče ispred Mašinskog fakuteta nisu zatekli radnike. Umesto nekoliko parking-mesta stoji ograđeni razrovani pravougaonik. Kocke koje bi trebalo da su uveliko smeštene, poređane su na gomili u blizini brda peska, dok su trava i lišće prekrili "gradilište".

- Nismo videli radnike nedeljama - rekli su nam stanari koji žive u blizini.

- Ne znamo kada će ga popraviti, a, nažalost, već smo i navikli da stoji ovako razrovan.

Podsetimo, sredinom jula oko 6.40 pukla je cev u Ulici kraljice Marije. Kvar je izbio na delu cevovoda ispred Mašinskog fakulteta. Ogromna količina vode slivala se niz ovu ulicu sve do Starine Novaka i ka zgradi Gradske uprave i Poštanske štedionice. Bujica je nosila sve pred sobom, a voda je ulazila u parkirana vozila, okolne prodavnice i prizemlja višespratnica. Jedan automobil je ovom prilikom naročito izvukao deblji kraj jer je upao u rupu gde se dogodio kvar. Usled havarije su popucale i kocke na trotoarima, a stub javne rasvete nakrivio se i pao u rupu.

Foto P. Milošević

BILO I IZVINjENjE GRADONAČELNIKA

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić posle kvara na cevovodu podsetio je da je deonica koja obuhvata nekoliko važnih ulica od Ruzveltove do Zoološkog vrta rekonstruisana skoro tri godine s probijanjem roka od godinu dana, kao i da su rokovi probijani zbog dodatnih radova na instalacijama. On se izvinio građanima i rekao da će odgovornost morati da snosi nadležno javno preduzeće i izvođač radova ako se situacije budu ponavljale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu