BORBA ZA VIKEND: Vitezovi iz Srbije i Mađarske učestvovaće na međunarodnom festivalu "Despotovi dani"

A. Z. K.

24. 08. 2022. u 15:39

TURISTIČKA organizacija Beograda i Udruženje SVIBOR tokom vikenda organizovaće međunarodni viteški festival "Despotovi dani" u Beogradskom viteškom parku na Dunavu, kod Palate Srbija.

БОРБА ЗА ВИКЕНД: Витезови из Србије и Мађарске учествоваће на међународном  фестивалу Деспотови дани

TOB

Na manifestaciji će učestvovati vitezovi iz Srbije i Mađarske, a obuhvata i smotru srednjovekovnog umetničkog, zanatskog i kulturnog stvaralaštva.

- Manifestacija je posvećena očuvanju srpske istorije, tradicije i kulture iz doba despota Stefana Lazarevića. Održava se na veliki hrišćanski praznik Veliku Gospojinu, jer je utvrđenje prvoprestonog grada Beograd despot Stefan posvetio Presvetoj Bogorodici - saopštili su u Turističkoj organizaciji.

Posetioci će imati priliku da vide viteške borbe, izložbu slika i ikona sa viteškom tematikom, čuju stručna predavanja o istoriji i arheologiji srednjovekovnog Beograda i despotu Stefanu Lazareviću, učestvuju u radionicama starih zanata. Mališani će dobiti priliku da uživaju u viteškim igarama za decu i da se obuče da postanu mali vitezovi. Ulaz na ovaj festival je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna