URUŠILE SE KUĆE U KNEZ DANILOVOJ ULICI: Spoljni zid napuštenog stambenog objekta na Paliluli pao na trotoar

S. V.

05. 08. 2022. u 08:11

NAPUŠTENE kuće u Ulici kneza Danila 50 na Paliluli počele su da se urušavaju! Spoljni zid prizemnice pre nekoliko dana obrušio se na trotoar, koji je još uvek prekriven delovima razbijenih cigli.

УРУШИЛЕ СЕ КУЋЕ У КНЕЗ ДАНИЛОВОЈ УЛИЦИ: Спољни зид напуштеног стамбеног објекта на Палилули пао на тротоар

Građani moraju da zaobilaze deo ulice, Foto privatna arhiva

Iako je obavešten o incidentu, vlasnik ovih objekata oglušio se o upozorenje građevinskog inspektora Sekretarijata za inspekcijske poslove, koji mu je naložio da ukloni šut, kako bezbednost prolaznika ne bi bila ugrožena. Iza kapije u Knez Danilovoj 50 nalazi se nekoliko zapuštenih i zaboravljenih kuća. Kako su nam ispričale komšije, ovde decenijama ne živi niko, a u dvorištu se otvorio krater koji, malo po malo, "vuče" objekte unutra. Kažu da im nije svejedno, jer je ova palilulska ulica, iako uska, veoma frekventna.

- Gradska inspekcija je postavila traku na deo trotoara, ali cigle i građevinski šut i dalje stoje na trotoaru - kažu žitelji ovog dela Knez Danilove.

- Gornji deo spoljnog zida naslonjen je na drvo i ako krene dalje urušavanje, može da povuče stablo, te da ubije nekog!

Kako su nam rekli iz Gradske uprave, ove kuće bile su pod nadzorom inspekcije i pre 2018. godine, kada su ti poslovi bili u nadležnosti opštine.

- Postupajući po saznanju da se urušio deo objekta, građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove po hitnom postupku je izašao na teren, izvršio nadzor i bez odlaganja obavestio vlasnika da se deo objekta urušio, pri čemu su delovi cigala i šut zatečeni na trotoaru i naložio mu da bez odlaganja preduzme mere po bezbednost susednih objekata, okoline i prolaznika - objašnjavaju, za naš list, iz nadležnog sekretarijata i ističu da nastavljaju sa kontrolom na ovoj lokaciji zbog potencijalne opasnosti od daljeg urušavanja.

FABRIKA NOŽEVA

SLIČNA situacija, kada se u decembru prošle godine ulegao spoljni zid nekadašnje fabrike noževa u zemunskoj Ulici Milana Uzelca i pretio da padne, rešen je rušenjem dela objekta. Krov je popustio pod velikom količinom snega, urušio se i povukao za sobom ceo zid, koji je stajao na koncu. Kada su nadležni proverili u čijem je vlasništvu taj kompleks, doneli su odluku o uklanjanju zida.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri