POTEŽU I PIŠTOLJE NA RADNIKE "ČISTOĆE": Zaposleni u Javnom gradskom komunalnom preduzeću pod velikim pritiskom

A. Z. K.

21. 07. 2022. u 06:55

OD početka godine dogodila su se četiri napada na radnike JKP "Gradska čistoća", u kojima su lakše telesne povrede zadobila dva zaposlena u ovom preduzeću.

ПОТЕЖУ И  ПИШТОЉЕ НА РАДНИКЕ ЧИСТОЋЕ: Запослени у Јавном градском комуналном предузећу под великим притиском

Foto P. Milošević

Kako objašnjavaju u "Čistoći", nezadovoljstvo pojedinaca najčešći je razlog za ovakve nemile događaje.

Kako su objasnili u JKP "Gradska čistoća", verbalni i fizički napadi izuzetno negativno utiču na njihove zaposlene.

- To ostavlja posledice na njih, kao i na bilo koga kada bi bio napadnut na svom radnom mestu - objašnjavaju u ovom komunalnom preduzeću.

- Od početka ove godine zabeležen je i jedan napad na ekipe ekologije, a razlog ovog incidenta bilo je nezadovoljstvo napadača što se obavlja akcija suzbijanja komaraca.

Podizanjem svesti kod građana o važnosti posla koji obavljaju naši zaposleni mogle bi da se spreče ovakve situacije.

Poslednji napad na ekipe JKP "Gradska čistoća" dogodio se u utorak oko 14.00, kada je povređen vozač kamiona na Bežanijskoj kosi. Njega je prvo verbalno izvređao nepoznati muškarac, a zatim udario pištoljem po glavi. Incident se dogodio na Surčinskom putu, kada je napadač zaustavio vozilo "Čistoće" i psovao šofera, tvrdeći da ekipa nije ispraznila kontejnere. Vozač je na to rekao da su kontejneri prazni, a bahati sugrađanin je pištoljem nasrnuo na njega.

Poslednji incident se dogodio na Bežanijskoj kosi, Foto "Gradska čistoća"

U junu se dogodilo nekoliko napada na ekipe. U Trgovačkoj ulici u Žarkovu jedan muškarac, koji je bio u alkoholisanom stanju, izdvojio se iz grupe i počeo da nasrće na radnike. Vozač kamiona pokušao je razgovorom da reši situaciju, ali je tada usledio udarac i on je zadobio povrede ramena i butine. U Ulici Jovanke Radaković na Zvezdari u večernjim časovima takođe su napadnuti zaposleni "Čistoće".

Prošlog meseca na meti je bila i ekipa Sektora ekologije i unapređenja životne sredine, koja je zaprašivala komarce. U Lustičkoj ulici na Zvezdari jedan od stanara iz obližnje zgrade je s terase gađao tvrdim predmetom vozilo "Čistoće". Srećom, u ovom incidentu je oštećen samo krov automobila.

Burne reakcije direktora Popadića

POVODOM napada na ekipe više puta se oglašavao i direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić. On se oglasio i pre dva dana, kada su na Bežanijskoj kosi napadnuti zaposleni ovog preduzeća.

- Ogorčeni smo i oštro osuđujemo ovaj brutalni napad. Radnici "Čistoće" časno i predano rade svoj posao, za dobrobit svih sugrađana, 24 časa svakog dana u sedmici, u svim vremenskim uslovima. Apelujem na građane da imaju u vidu njihov trud i posvećenost, kao i značaj posla koji obavljaju za sve nas, te da se uzdrže i omoguće zaposlenima da nesmetano obavljaju svoj posao - rekao je Popadić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)