SAVIĆIMA PLAĆEN STAN ZA 12 MESECI: "Gnezdo" pomaže porodici čiji dom je uništen u poplavama 5. jula

Š. Marović

16. 07. 2022. u 08:34

PETOČLANOJ porodici Savić iz Zemuna, kojoj je dom uništen tokom poplava koje su pre dve nedelje pogodile prestonicu, Fondacija "Gnezdo" i član predsedništva SNS Goran Vesić obezbediće stan na godinu dana u Zemunu.

САВИЋИМА ПЛАЋЕН СТАН ЗА 12 МЕСЕЦИ: Гнездо помаже породици чији дом је уништен у поплавама 5. јула

Foto Instangram Moj Beograd

Mnogi domovi u ovoj opštini su za svega sat i po 5. jula pretrpeli ogromnu štetu, a ova lokalna samouprava popisaće oko 500 domova koji su podneli zahteve.

Familiji Savić dom u kom su do skora živeli i bili podstanari potpuno je uništen i dok se ne sanira pričinjena šteta tamo ne mogu da se vrate.

- Kad sam video u kakvom je stanju stan, prosto nisam mogao da ostanem ravnodušan - rekao je Vesić.

- Trudim se kada god mogu i kada vidim neku ovakvu priču da pomognem, znam da ne mogu svima, ali ova priča me je posebno dirnula, jer je tu i beba od mesec dana i troje male dece. Zbog toga sam zajedno sa svojim prijateljima preko Fondacije Grada Beograda "Gnezdo" odlučio da prikupimo sredstva koja su potrebna porodici Savić. Prvo smo hteli da renoviramo stan, ali se ispostavilo da su oni podstanari, tako da ćemo sa prikupljenum sredstvima da im iznajmimo drugi u Zemunu na godinu dana. Pripremili smo nameštaj i sve što je neophodno ovoj petočlanoj porodici da nastave normalan život.

Oštećeni nameštaj i knjige, Foto Instangram Moj Beograd

Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" nastala je u novembru 2021. godine kao odgovor Grada da se pomogne deci koja su na bilo koji način ugrožena. Donatora je sve više i pozvane su sve društveno-odgovorne kompanije da se jave i pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

- Trenutno Fondacija završava dve kuće u Surčinu, jednu za porodicu s devetoro dece, a drugu za porodicu s petoro dece koje nisu imale gde da žive - ističe Vesić.

- Uz njihovu pomoć završava se pet kuća u Petrinji za naše ljude koji su svoj dom izgubili u strašnim zemljotresima pre dve godine. "Gnezdo" je uz pomoć jedne kineske kompanije donirala tablete i računare za decu s Kosova i Metohije, a sada smo pomogli i porodici Savić.

Maja Savić, koja ima troje dece, rekla je da je presrećna što je neko čuo njihov poziv za pomoć i zahvalila se direktorki Fondacije "Gnezdo" Tanji Popović i Goranu Vesiću.

- Stan na godinu dana je nešto o čemu smo samo mogli da sanjamo, svim srcem sam zahvalna na pomoći koju nam pružaju, jer najveći strah svakog roditelja je da ne izgubi krov nad glavom, što se nama upravo i dogodilo - rekla je ona.

Foto Instangram Moj Beograd

KOLONIJA B I ROMANIJSKA

U VELIKOM broju stanova i kuća, posebno u Koloniji B i Romanijskoj ulici, šteta je ogromna, a građani su morali da bace veliki deo nameštaja. Gotovo svima su uništeni i podovi, a trenutno je nemoguće trajno živeti u njima. Voda je u nekim delovima Zemuna bila visine metar i po.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati