BRIGA O DECI I MLADIMA PRIORITET: Ministarka Kisić zahvalila UNICEF-u na dosadašnjem angažovanju

Tanjug

13. 07. 2022. u 15:49

SRBIJA je učinila značajne korake u procesu izmeštanja dece iz ustanova socijalne zaštite, kako vraćanjem u biološke, tako i izmeštanjem u hraniteljske porodice, poručila je danas ministarka za rad Darija Kisić u razgovoru sa direktorkom UNICEF-a u Srbiji Dejanom Kostadinovom, sa kojom je obišla Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

БРИГА О ДЕЦИ И МЛАДИМА ПРИОРИТЕТ: Министарка Кисић захвалила УНИЦЕФ-у на досадашњем ангажовању

Svega 10 odsto dece živi u domovima

Ministarka je zahvalila UNICEF-u na dosadašnjem angažovanju i svim zajedničkim projektima koji su u toku, a koji, kako je rekla, imaju za cilj poboljšanje uslova života korisnika ustanova socijalne zaštite, posebno dece.

Podsetila je da je to i jedan od ciljeva Strategije deinsitucionalizacije, koju je Srbija nedavno usvojila i ocenila da je taj proces dugoročan, ali da Srbija "aktivno i sa velikom pažnjom radi na razvijanju različitih vidova usluga socijalne zaštite, posebno na lokalnom nivou".

FOTO: Sekretarijat grada Beograda

Direktorka UNICEF-a Dejana Kostadinova pohvalila je mere koje država preduzima kada je u pitanju proces deinstitucionalizacije i istakla značaj uspostavljanja različitih usluga socijalne zaštite na nivou lokalnih zajednica, a posebno onih koji pružaju podršku biološkim porodicama.

Kostadinova je istakla da se tokom obilaska Centra u Zvečanskoj uverila koliko su zaposleni u toj ustanovi posvećeni deci i sa koliko pažnje brinu o njima kako bi se ona osećala kao u svom domu.

Ministarka Kisić i direktorka Kostadinova izrazile su uverenje da će saradnja Ministarstva i UNICEF-a biti još jača, sa još više uspešno realizovanih zajedničkih projekata, navedeno je u saopštenju.

 

BONUS VIDEO:

Novak se obratio mladim teniserima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)