MAJSTOR NESTAO SA 6.450 EVRA: Postavio skelu za fasadu, uzeo kaparu i - otišao

Š. Marović

28. 06. 2022. u 10:27

PREDUZETNIK sa kojim su stanari zgrade u Ulici Jovana Ševića 12 u naselju Padinska skela sklopili dogovor o kompletnoj rekonstrukciji fasade polovinom maja, nestao je bez traga i glasa, pošto su mu dali 6.450 evra!

МАЈСТОР НЕСТАО СА 6.450 ЕВРА: Поставио скелу за фасаду, узео капару и - отишао

Foto Privatna arhiva

Majtor je počeo da postavlja izolaciju 8. juna, radio je svega tri dana i - otišao. Agoniji sa kojom su se susreli žitelji ovog dela prestonice ne nazire se kraj mada je upravnik stambenog objekta podneo krivičnu prijavu Prvom osnovnom sudu protiv preduzetnika M. I. (ime i prezime poznato redakciji).

Filmska pljačka 13 stanara ove zgrade, koji su se uključili u akciju obnove spoljnog dela svoje zgrade, počela je 14. maja, kada i pregovori o uređenju stare i dotrajale fasade. Posle višesatnog razgovora oni su pristali da im se objekat dovede u optimalno stanje po ceni od 780 evra po stanu. Majstor je, kako kažu, tražio da mu se odmah, pre početka radova, uplati 60 odsto sume i oni su dali po 500 evra.

- Ubeđivao nas je da prihvatimo njegove uslove, bio je slatkorečiv i odavao je utisak poštenog čoveka - očajno za "Novosti" priča jedna od prevarenih, stanarka Marijana Pivarević. - U zgradi je 31 stan, a nas 13 stanara se dogovorilo da sredi ovaj objekat, jer u preostalom delu stambenih jedinica trenutno niko ne živi. Posle razgovora, nakon svega dva dana je sračunao koliko treba da mu isplatimo i 16. maja, unapred, dali smo mu 6.450 evra! Imamo sve priznanice o uplati, čitavu dokumentaciju.

Foto Privatna arhiva

Uz novac, zatražio je od stanara da mu ustupe neku praznu garažu u zgradi kako bi u njoj držao alat i materijal, a oni su mu izašli u susret. U tom trenutku sve je delovalo kao da neće biti problema, već da će se posao obaviti kako treba.

- Otišla sam na more upravo 26. maja i nekoliko narednih dana, koliko sam proveravala, ništa se nije dešavalo - kaže sagovornica. - Tek su 8. juna došli da montiraju skelu na objekat, kako bi započeli sa radovima. Majstor je sutradan doneo i manju količinu materijala. Sa njim je došao i jedan momak, iako je rekao da posao radi ekipa od šest, sedam ljudi. Kada smo ga pitali zašto njih nema, samo je prokomentarisao da su raspoređeni po ostalim gradilištima u gradu. Od komšija je tražio i crevo za vodu, kao i struju, što mu je omogućeno. Takođe, "mazao nam je oči" kako može da odradi 50 kvadrata površine dnevno.

Foto Privatna arhiva

Na ovom objektu zadržao se svega tri dana, da bi posle toga nestao...

- Pre nego što je isključio mobilni telefon, stalno je tražio neke izgovore, te da je ćerki rođendan, te da su praznici kada ne voli da radi... - jada se Pivarevićeva. - Onda su nepoznati ljudi došli i pokušali da razmontiraju skelu jer im je navodno javljeno da su radovi završeni. Nismo im dozvolili, već smo odmah podneli krivičnu prijavu Prvom osnovnom sudu.

Naša sagovornica kaže da im je konačno postalo sumnjivo što je stalno naglašavao da svake srede poskupljuje materijal, pa ga je potrebno kupiti što pre.

- Ovo je neverovatno, tražio je po stanu 780 evra, isplatili smo po 500.

NAVODNO ŽIVI OD PENZIJE

UPRAVNIK zgrade zajedno sa stanarima pokušao je da stupi u kontakt sa ženom preduzetnika koji je trebalo da radi fasadu. Kada su došli na adresu na kojoj stanuje, samo im je rekla da je spakovao stvari i da ne zna gde je, već živi od mamine penzije. Takođe je istakla da su bili u vanbračnoj zajednici, a onda je blokirala sve brojeve telefona stanara koji su kontaktirali sa njom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a