NOVE KOCKE POSTAVLJAJU OD NEDELJE: Uskoro obnova oštećenih pločnika u Knez Mihailovoj i Čika LJubinoj

A. V. V.

10. 06. 2022. u 09:48

OŠTEĆENE granitne ploče u Knez Mihailovoj i Čika Ljubinoj ulici konačno će biti popravljene!

НОВЕ КОЦКЕ ПОСТАВЉАЈУ ОД НЕДЕЉЕ: Ускоро обнова оштећених плочника у Кнез Михаиловој и Чика Љубиној

Foto M. Anđela

Ekipe JP "Putevi Beograda" zasukaće rukave i iduće sedmice započeti radove na obnovi kocaka koje su popucale, ulegle ili izašle iz ležišta. Zbog okrunjenih delova građani i gosti prestonice mesecima su prinuđeni da kroz centralnu pešačku zonu hodaju veoma pažljivo.

"Novostima" su u "Putevima Beograda" potvrdili da su radovi na popravci saobraćajnih površina popločanih granitnim pločama u Knez Mihailovoj i Čika Ljubinoj ulici ugovoreni i početak se očekuje u narednih sedam dana.

Foto M. Anđela

Na oštećene ploče u ovom delu centra žitelji glavnog grada redovno se žale na društvenim mrežama. Propadanje nastaje iz više razloga, loših vremenskih prilika, "zuba vremena", ali i zbog dostavnih vozila koja kroz pešačku zonu moraju da prođu kako bi isporučili pakete do lokala i prodavnica.

Kako smo nedavno pisali, situacija u Čika Ljubinoj ulici nešto je gora nego u Knez Mihailovoj. Na pojednim delovima nedostaju čitave kocke, dok na drugom potezu rupe popunjavaju crvene cigle ili otpaci od smeća.

JP "Putevi Beograda" svojevremeno su zahtevali da se oko polomljenih delova postave fizičke prepreke jer je to bio jedini način da se pločnik sačuva. Prethodno izvedeni radovi nisu bili urađeni kako treba, pa je taj deo morao da bude privremeno zatvoren.

Revoltirani građani na okrunjen pločnik u Čika Ljubinoj ulici pre nekoliko dana požalili su se i "Beokom servisu", a uz fotografije "nestalih" kocki napisali su: Popravljeno pre dva meseca.

KRPE PO POTREBI

KAKO su pre tri meseca rekli za "Novosti" u Javnom preduzeću "Putevi Beograda", popravke u Knez Mihailovoj ulici rade se po potrebi, a najčešće tokom proleća.

* * * * * * * * *

POČINjE REKONSTRUKCIJA SREMSKE ULICE, VEZE IZMEĐU ZELENOG VENCA I CENTRA

MAŠINE DIŽU ASFALT

ZVUK bušilica i građevinskih mašina juče se konačno začuo u Sremskoj ulici. Parče od 165 metara koje povezuje Zeleni venac i Knez Mihailovu biće kompletno obnovljeno, a radovi vredni 87,9 miliona dinara trajaće do 28. septembra.

Reporteri "Novosti" juče su u jednoj od najprometnijih prestoničkih ulica zatekli desetak majstora, koji su mašinama skidali dotrajale slojeve asfalta, kako bi se umesto njih postavile granitne ploče i kocke.

Takođe će biti zamenjena i kišna kanalizacija, postavljene nove kante, žardinjere i klupe, nalik onima u Knez Mihailovoj ulici.

Foto Š. Marović

Samo gradilište dobro je obeleženo, iz pravca Zelenog venca, Maršala Birjuzova i Terazija stoje prepreke koje obaveštavaju prolaznike o trenutnim radovima. Tu je igrađevinska tabla, na kojoj se nalaze podaci o ovoj investiciji.

Posao je poveren grupi ponuđača koje predvodi GP "Invest gradnja", a rekonstrukcija se mora završiti 120 dana od uvođenja izvođača u posao. Kada se radovi okončaju, Sremska ulica postaće deo pešačke zone.

Građani će vezu između Zelenog venca i Knez Mihailove moći da koriste idući rubnim delovima ulice ili trotoarom gde ga ima.  Š. M.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini