PREVOZ ČEKALI ČAK 45 MINUTA: Mnogobrojni građani žale se na nepoštovanje reda vožnje na linijama GSP

Š. M.

26. 05. 2022. u 06:47

VELIKI broj građana prestonice, posebno oni koji žive na levoj obali Dunava, u prethodna dva dana žale se na neredovnost linija javnog prevoza. Iako U GSP ističu da su sve linije koje gravitiraju ka tom delu grada u jutarnjim časovima radile gotovo punim kapacitetom, nezadovoljni žitelji prestonice na prevoz autobusima 95, 96 i 101 čekali su i do 45 minuta. Žalbe se množe i na liniju 75 od Zelenog venca do Bežanije.

ПРЕВОЗ ЧЕКАЛИ ЧАК 45 МИНУТА: Многобројни грађани жале се на непоштовање реда вожње на линијама ГСП

Foto Z. Jovanović

Na linijama koja voze ka naseljima preko Pančevačkog mosta jedino saobraćaju vozila GSP, dok privatni prevoznici ne pokrivaju taj deo prestonice. Građani su posebno ogorčeni na red vožnje u jutarnjim satima, koji, tvrde, uopšte nije ispoštovan.

- Čekala sam 96 četiri stanice od početne, ali je nije bilo - ističe za "Novosti" čitateljka iz Borče. - Potom sam otišla jedno stajalište bliže, kako bih sačekala 95. Ali tu je bilo još gore, pošto sam autobus čekala punih 45 minuta! Zbog toga sam dobrano zakasnila na posao. U međuvremenu je veliki broj ljudi pristigao na stanicu, a u autobusu koji sam tako dugo čekala nije bilo klime.

Kako su za "Novosti" istakli iz gradskog saobraćajnog preduzeća, u sredu tokom jutarnjih sati od 31 planiranog vozila na liniji 95 izašlo je njih 29, a na liniji 96 od deset samo jedan nije napustio garažu.

- Pošto je Pančevački most "rak rana" prestoničkog saobraćaja, moguće da je bilo zastoja, a i linija 95 često zna da "zakoči" na Brankovom mostu - kažu u GSP. - Svi autobusi koji su bili planirani za vožnju izašli su na prestoničke ulice, iskorišćenost je bila više od 95 odsto. Postoji mogućnost da je došlo i do kvara na nekom od vozila, ali građani nemaju razloga za brigu.

Ipak, i žitelji prestonice koji se svakodnevno voze linijom 75 od Zelenog venca do Bežanijske kose takođe imaju primedbe na redovnost i kvalitet autobusa na ovoj trasi. Ističu da nekada "perjanica" javnog prevoza u špicevima zna da kasni i pola sata, a kako kažu redovni putnici, veliki broj novih kineskih autobusa u poslednje vreme zamenjen je onim starije proizvodnje.

KLIME PONOVO ZAKAZALE

OSIM na kašnjenja, građani se žale i na izostanak klimatizacije u autobusima. Kako su "Novosti" ranije pisale, oko 20 odsto vozila uopšte nema klima-uređaje, što se posebno odnosi na tramvaje i trolejbuse. Međutim, redovni korisnici javnog prevoza kažu da hlađenje često ne radi ni u vozilima koja imaju uređaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KREMLJ POTVRDIO: Evo kakvu poruku je Zelenski poslao Putinu - vidite kako je uspeo da je predsednik Rusije LIČNO dobije