BEOGRAĐANI OD SINOĆ NA KOŠUTNJAKU: Pogledajte kako izgleda prvomajski uranak u glavnom gradu (FOTO/VIDEO)

Š.M.

01. 05. 2022. u 09:57 >> 11:06

POSLE dve godine tokom kojih su se ljudi stidljivo okupljali na početku maja, prvomajski uranak ponovo se u punom obimu vratio u glavni grad.

БЕОГРАЂАНИ ОД СИНОЋ НА КОШУТЊАКУ: Погледајте како изгледа првомајски уранак у главном граду (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N. Skenderija

Brojni Beograđani, ali i gosti glavnog grada posetili su brojna popularna izletišta i raspalili roštilj, a na njima vlada prava praznična atmosfera. Ni najava nesto lošijeg vremena nije sprecičla zainteresovane da već tokom noći ili u ranim jutarnjim časovima zauzmu popularne "pečurke" na Košutnjaku.

Decenijama najpoznatije prestoničko izletiste potpuno je okupirano, a vatra je bila raspaljena od ranih jutarnjih sati.

- Ranije sam dolazio sa društvom, sada evo sa ženom i decom, tu su i prijatelji, pošto imamo još jednu proslavu - prica za "Novosti" Branko Čančarević.

- Pre sam išao i na Adu, Zvezdaru, Kosmaj.. Ujutru smo jedva našli mesto, a došli smo u šest sati. Čekamo još prijatelja da dođu, pa da napravimo pravu malu gozbu. Pripremili smo već tradicionalno roštilj i salate, a planiramo da celu noć provedemo ovde.

Na Košutnjaku uglavnom je veliki broj omladine, a i'ma i porodica sa decom, kao i parova. Mnoge koje smo zatekli bili su "zabundani" u jakne ili jorgane, a bilo je i onih koji su malo zadremali na Travi.  Brojni "uranici" koji su dočekali jutro na Košutnjaku poneli su i šatore, koji su im dobro došli u sinoćnje prohladno vreme, dok su pojedini spavali u kolima ili pod otvorenim nebom. 

 

- Prvi put smo na uranku, baš se lepo provodimo - kaze za naš list student Pavle Ćirić.

- Došlo je nas desetak drugova i drugarica, a ostaćemo do mraka. Već smo spremili i klopu, sve je kako treba. Malo se i popilo, ali Bože moj, bitno da se družimo i uživamo.

Već u deset sati na Košutnjaku nije moglo da se nađe slobodno mesto. Neki su za potpalu vatre korisitli manja burad, jer nema opasnosti za okolinu..

BONUS VIDEO - PRVI DIGITALNI AUTO-PUT U SRBIJI: “Novosti" u patroli sa neimarima koji grade Moravski koridor

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)