"TRI KLJUČA" U NOVOM RUHU: Završena rekonstrukcija parka kod Mostarske petlje

A. V. V.

19. 04. 2022. u 14:02

RADOVI na rekonstrukciji parka "Tri ključa" na Savskom vencu zvanično su završeni.

ТРИ КЉУЧА У НОВОМ РУХУ: Завршена реконструкција парка код Мостарске петље

Beoinfo

Za obnovu zelene oaze kod Mostarske petlje bile su zadužene ekipe "Zelenila", a ovo preduzeće je za radove iz svoje kase izdvojilo oko 62 miliona dinara. Novi park ima različite sadržaje - teretanu na otvorenom, košarkaški teren, prostor za kućne ljubimce, deo za relaksaciju i odmor, kao i igralište za decu.

Kutak za mališane koji se nalazi između ulica Kneza Miloša, Sarajevske, Savske i mosta Gazela svečano su juče otvorili zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i direktor JKP "Zelenilo Beograd" Slobodan Stanojević.

- Rekonstruisani park sa novim poslovnim zgradama u njegovom okruženju govori jasno kako se Beograd razvija - rekao je Vesić. - Preko puta se gradi "Beograd na vodi", gde se na samo 500 metara nalazi još jedan moderan park. Na taj način pokazujemo koliko nam je važan komfor naših sugrađana. Važno je da se rade bulevari, metro i veliki infrastrukturni projekti, ali jednako su važni novi parkovi, zelene površine i biciklističke staze.

Prvi čovek Savskog venca Miloš Vidović naglasio je da je obnova parka "Tri ključa" 25. lokacija na ovoj opštini na kojoj su izvedeni investicioni radovi.

- Opština je u prethodnih nekoliko godina obnovila ili izgradila deset parkova na Savskom vencu - istakao je Vidović i najavio izgradnju urbanog džepa u Ulici kralja Milutina i Eko-parka u okviru Topčiderskog parka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna