KUKASTI KRSTOVI NA KLACKALICAMA: Huligani uništili mobilijar dečjeg igrališta u ulici Mirijevski venac

A. V. V.

13. 04. 2022. u 06:47

NEPOZNATE osobe uništile su mobilijar na dečjem igralištu u ulici Mirijevski venac 18, nacrtavši na njima kukaste krstove!

КУКАСТИ КРСТОВИ НА КЛАЦКАЛИЦАМА: Хулигани уништили мобилијар дечјег игралишта у улици Миријевски венац

Foto Fejsbuk

Stanovnike ovog dela Mirijeva, koji su juče doveli decu da se igraju u zvezdarskom parkiću, zatekla je neprijatna slika. Na rekvizitima, kanti za smeće i stazi koja okružuje ovaj kutak za igru najmlađih, crnim sprejem bili su ispisani prepoznatljivi nacistički znakovi. Ekipe preduzeća "Zelenilo-Beograd" juče su započeli čišćenje grafita, a poslovi na konačnom uklanjanju crnih mrlja sa spornih delova igrališta biće privedeni kraju danas.

Foto Fejsbuk

Kako su za "Novosti" rekli u JKP "Zelenilo-Beograd", njihovo preduzeće nije dobilo nijednu prijavu povodom situacije na dečjem igralištu u Mirijevu.

- Zaposleni u našem preduzeću su, obavljajući svoje unapred planirane poslove, na ovoj lokaciji, juče u toku prepodneva primetili da su staze, đubrijera i dečji rekviziti išarani neprimerenim sadržajem - navode u ovom preduzeću.

- Odmah smo reagovali tako što smo preparatom za uklanjanje grafita sa javnih površina očistili stazu i đubrijeru. S obzirom na to da je na dečjem igralištu bilo mnogo korisnika, radovi na čišćenju dečjih rekvizita, kao i zameni sedišta, planirani su za danas, u ranim jutarnjim časovima.

Fotografije umrljanih sprava za igru mališana juče su preplavile društvene mreže.

Crni kukasti krstovi bili su ispisani duž tobogana, na vrteški, kanti za smeće i betonskoj stazi.

Igralište na Mirijevskom vencu na Zvezdari pre dve godine takođe je bilo meta huligana.

Sibol nacizma na dečjem igralištu, Foto Fejsbuk

ČESTO NA METI VANDALA

DEČJA igrališta u prestonici, nažalost, često su na meti vandala koji lako i bez razmišljanja unište kutak za mališane. U junu prošle godine nepoznate osobe zapalile su kutak za mališane u naselju Braće Jerković. Huligani su u toku noći vatru upalili na gumenoj podlozi koja je skoro u potpunosti izgorela, a polomili su i nekoliko njihalica i klackalicu. A pre dve godine, vandali su u parkiću na Belim vodama tovatnom mašću premazali klupe, stolove, klackalice, gusenice...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)