U STANU NIJE BILO STRUJE, GORELE SU SVEĆE: Detalji požara na Voždovcu, izgoreo muškarac, povređena devojka na VMA

J. D.

11. 04. 2022. u 06:20

U VATRI, koja je buknula juče u ranim jutarnjim satima, u voždovačkom naselju Braće Jerković, nastradao je muškarac Predrag K. dok je devojka (24) zadobila teže povrede.

У СТАНУ НИЈЕ БИЛО СТРУЈЕ, ГОРЕЛЕ СУ СВЕЋЕ: Детаљи пожара на Вождовцу, изгорео мушкарац, повређена девојка на ВМА

Foto D. Milovanović

Prema prvim informacijama, požar je izbio u jednom od stanova u potkrovlju zgrade koja se nalazi u Ulici mitropolita Pavla Nenadovića. Vatra se zatim proširila na krov, pa i na susedni stan u kojem se nalazila devojka koja je zadobila respiratorne probleme.

- Njeno stanje je za sada stabilno, ima intoksikaciju gasovima, na terapiji je i očekuje se da će biti dobro - rekli su kratko dežurni na Vojnomedicinskoj akademiji.

Kako komšije navode, nastradali muškarac se doselio u stan u potkrovlju, nakon što je nedavno preminuo njegov brat, inače vlasnik stana. Od tada su kod njega počeli da se skupljaju prosjaci i beskućnici, koji su pravili probleme. Komšije su više puta obaveštavale policiju o tome.

- Sinoć su se okupili u stanu i pili - pričaju komšije. - A s obzirom na to da je u stanu isključena struja, bile su zapaljene sveće.

- U jednom trenutku je izbio požar i tada su svi okupljeni istrčali iz stana, osim Predraga koji je nastradao.

Vatrogasci u Ulici mitropolita Pavla Nenadovića,Foto D. Milovanović

Komšije dodaju i da je devojka, koja stanuje u stanu pored imala sreće, jer su je probudile vatrogasne sirene. Ona se sklonila u kupatilo i odatle pozvala brata, koji je potom kontaktirao sa vatrogascima.

- Za samo nekoliko minuta od dolaska na teren uspeli smo da izvučemo devojku i prebacimo je do ekipe Hitne pomoći - rekao je komandant spasilačke vatrogasne službe Miloš Majstorović.

- Sve vreme je bila na vezi sa svojim bratom što nam je u neku ruku i olakšalo posao da prepoznamo prostor u kom se nalazila kako bismo je lakše spasli.

BUKA I LOMLjAVA

KOMŠIJE dodaju i da ih je probudila buka koja je dopirala iz stana u potkrovlju. Ističu i da se čula lomljava, kao i da su okupljeni u stanu pokušali da ugase vatru. Kako nisu uspeli, brzo su istrčali i pobegli. Tačan uzrok požara biće poznat nakon uviđaja koji su obavili pripadnici MUP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)