KRAK IDE I KA JURIJA GAGARINA: Razrađen projekat za brzu saobraćajnicu od Novog Beograda do Surčina

Š. M.

05. 04. 2022. u 08:51

BRZA saobraćajnica od Novog Beograda do Surčina, koja će najveću prestoničku opštinu povezati sa auto-putem "Miloš Veliki" pored kraka sa Vojvođanskom ulicom, dobiće i onaj ka Jurija Gagarina. Takođe, biće izgrađen most u blizini ergele Marković, a očekuje se i proširenje Vinogradske ulice.

КРАК ИДЕ И КА ЈУРИЈА ГАГАРИНА: Разрађен пројекат за брзу саобраћајницу од Новог Београда до Сурчина

Ilustracija V. N.

Plan koji je prvobitno potpisao saobraćajni institut CIP razradio je Urbanistički zavod Beograda, a naručioci su kineska kompanija China Comumunications Construction Company" i "Putevi Srbije". Trasa puta dužine 7,8 kilometara počeće od kružne raskrsnice sa Vojvođanskom ulicom, Ivana Ribara i saobraćajnicom T-6, do neposredno pred petlju "Surčin jug". Time će građani Novog Beograda konačno dobiti direktan izlaz na auto-put "Miloš Veliki" i Obilaznicu oko prestonice.

Granicom dorađenog plana obuhvaćen je deo postojeće Vinogradske ulice ispred buduće kružne raskrsnice sa Vojvođanskom i saobraćajnicom T-6, gde će se izgraditi okretnica za protivpožarna, komunalna i putnička vozila. Na trasi ove saobraćajnice u planu je jedna denivelisana raskrsnica tipa "poludeteline" sa ulicom prema naselju Surčin i obali reke Save, kao i četiri površinske raskrsnice. Buduća gradska ulica imaće tri trake po smeru ukupne dužine 3,50 metara, razdelno ostrvo širine četiri metra, i obostrane pešačke staze po dva metra.

Planirane su ukupno četiri mostovske konstrukcije.

ROKOVI I NOVAC

GRADNjA saobraćajnice Novi Beograd - Surčin, koja će olakšati pristup auto-putu "Miloš Veliki", vredna je 70 miliona evra. Radovi su počeli krajem marta prošle godine, a do sada je urađeno više od 50 odsto posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)