PRUŽNI PRELAZ OSTAJE OTVOREN: I posle puštanja pruge Beograd - Novi Sad, kroz Batajnicu po starom

Š. Marović

17. 03. 2022. u 06:00

PRUŽNI prelaz u Batajnici ipak ostaje otvoren za protok saobraćaja, iako je bilo najavljeno da će on biti zatvoren posle puštanja u rad pruge za velike brzine Beograd - Novi Sad u subotu.

ПРУЖНИ ПРЕЛАЗ  ОСТАЈЕ ОТВОРЕН: И после пуштања пруге Београд - Нови Сад, кроз Батајницу по старом

Deo pružnog prelaza u zemunskom naselju, Foto Ž. Knežević

Glavna veza stanovnika naselja Šangaj sa centrom Batajnice ostaće prohodna dok se ne završi kompletna izgradnja nadvožnjaka.

Tako ni uređenje alternativne Belegiške ulice, dužine 3,6 kilometara, nije uticalo na to da se veza preko železničkih koloseka potpuno zatvori. Kako su za "Novosti" istakli u Direkciji za građevinsko zemljište, izgradnja nadvožnjaka i pristupnih saobraćajnica biće gotova do juna.

- Do završetka nadvožnjaka postojeći pružni prelaz ipak ostaje otvoren - rekli su za "Novosti" u Opštini Zemun.

- U stalnoj smo koordinaciji sa Direkcijom, izvođačima radova i "Infrastrukturom železnice Srbije", kako bi građani naselja Šangaj imali nesmetanu vezu sa centrom Batajnice.

Foto Ž. Knežević

Sa puštanjem brze pruge Beograd - Novi Sad, pružni prelaz zatvaraće se za saobraćaj u trenutku prolaza vozova "intersiti", "regio-ekspres" i "regio", što će biti regulisano rampama i saobraćajnom signalizacijom.

- Apelujemo na pešake, bicikliste i vozače da poštuju propise i da se odgovorno ponašaju kao učesnici u saobraćaju - kažu oni.

- Takođe, insistiraćemo da se teretni drumski saobraćaj preusmeri na druge pravce, kako se ne bi stvarale gužve.

Izgrađena Belegiška ulica od Šangaja do Batajnice i batajničke petlje predstavlja još jednu komunikaciju sa centrom naselja, a prolazi uz budući Intermodalni terminal.

INVESTICIJA 643 MILIONA

NADVOŽNjAK u Batajnici biće dug 288 metara, cela saobraćajnica 1.220 metara. S obzirom na rekonstrukciju i nekoliko okolnih ulica, ukupno će biti izgrađena 1.824 metra puteva.

Posao realizuje grupa ponuđača koje predvodi "Unogradnja", a investicija košta 643 miliona dinara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili