PROTEST U NASELJU STEPA: Traže još jednu školu i vrtić, šetnja do Trošarine

B.B.

12. 03. 2022. u 12:22

ŽITELjI naselja "Stepa Stepanović", njih oko 350, okupilo se na protestu zbog, toga što, kako kažu, nadležni ne reaguju na njihove zahteve da im se izgradi još jedna škola, vrtić i da naselje pređe u nadležnost grada.

ПРОТЕСТ У НАСЕЉУ СТЕПА: Траже још једну школу и вртић, шетња до Трошарине

FOTO: Privatna arhiva

Prema rečima Gavra Vujanovića, potpredsednik Udruženja stanara, protestom se želi skrenuti pažnja javnosti na pomenute probleme.

- Obraćali smo se Sekreterijatu za obrazovanje, premijerki, predsedniku, imali smo razgovore sa predsednicom opštine, ali dela nema - rekao je Vujanović. - Očekujem da će se nadležni "pokrenuti" i da će pokazati da žele da reše situaciju u naselju Stepa Stepanović. Ali ne rečima i obećanjima, nego delima.

Posle okupljanja na platou ipred supremarktea, građani su krenuli u protestni šetnju do Trošarine. Kako su najvili u planu je blokada saobraćaja na ovoj raskrsnici u trajanju od pola sta. Protest bi trebao da se završi do 13.30 časova, naveli su iz Udruženja stanara.

U naselju "Stepa Stepanović" živi oko 13.000 stanovnika. Osnovna škola "Danilo Kiš", trenutno ima više od 1.000 đaka. Vrtić "Mala sirena" pohađa oko 300 mališana, dok u "Leptriću" ima mesta za 140 najmlađih.

BONUS VIDEO - AUTOMOBILI UNIŠTENI: Teška saobraćajna nesreća u Zemunu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna