VOZILA KONAČNO KRENULA SAVSKOM: Posle više od dve godine radova, pušten deo ulice oko rekonstruisanog trga

Š. Marović

05. 03. 2022. u 07:52

POSLE više od dve godine od početka radova, juče u 9 sati ujutru, uspostavljen je autobuski i automobilski saobraćaj Savskom ulicom, na delu koji ovu saobraćajnicu spaja sa Nemanjinom i Karađorđevom. Urađene su po dve kolovozne trake u oba smera, kao i taksi stajalište.

ВОЗИЛА КОНАЧНО КРЕНУЛА САВСКОМ: После више од две године радова, пуштен део улице око реконструисаног трга

Foto D. Milovanović

Pomeranju rokova, koje su nadležni pravdali završetkom radova na novoj crpnoj stanici, juče je došao kraj, pa su prvi automobili i nekoliko linija javnog prevoza prošli ovim delom Savske ulice. Ipak, kako bi se sve kompletno privelo kraju, ostalo je da majstori urade obodni deo trga, kao i trotoare preko puta. Sav posao je trebalo da bude gotov do 1. marta, ali izgleda da će se majstori na ovom prostoru zadržati bar još dve nedelje.

Novom organizacijom linija JLPP u zoni Savskog trga građanima je omogućeno korišćenje autobuskih linija 3A, 36, 51, 78, 83, 511 i 601, kao i ranije uspostavljenih tramvajskih 7, 9, 11 i 12.

Foto D. Milovanović

Vozila na liniji 36 će u smeru ka Mostaru saobraćati Nemanjinom ulicom, Savskim trgom, Savskom ulicom i dalje postojećom trasom, dok će u smeru prema Trgu Slavija ićiBulevarom Vudroa Vilsona, Ulicom Nikolaja Kravcova, Savskom, Savskim trgom, Nemanjinom i dalje postojećom trasom. Na linijama 78 i 83 vozila će u smeru ka Novom Beogradu ići Nemanjinom, Balkanskom, Mihaila Bogićevića, Karađorđevom ulicom i dalje postojećim trasama, doku suprotnom smeru neće menjati trasu. Autobusi 51, 511 i 601 će u smeru ka Belim vodama, Sremčici i Surčinu saobraćati Bulevarom Vudroa Vilsona, Zemunskim putem, Karađorđevom, Savskim trgom, Savskom ulicom i dalje postojećim trasama, dok u suprotnom smeru neće menjati trasu. Linije JLPP 3A, 36, 51, 511 i 601 u zoni Savskog trga koristiće u Savskoj ulici privremena stajališta u zoni objekta JP "Pošta Srbije", dok će linije 78 i 83 u Balkanskoj ulici koristiti postojeće stajalište "Nemanjina".

Ilustracija V. N.

Na rekonstruisanom delu ulice postavljena je i javna rasveta, iscrtani su pešački prelazi, urađen je deo za zaustavljanje taksi vozila. Takođe su postavljeni i semafori, a sa strane i na bašticama zasađeno je novo drveće. Radove na kompletnom uređenju Savskog trga i okoline finansiralo je preduzeće "Beograd na vodi".

KARAĐORĐEVA

U SKLOPU uređenja okoline Savskog trga u prethodnom periodu završena je i Ulica Milovana Milovanovića, kao i raskrsnice ove i Balkanske, Admirala Geprata i Gavrila Principa. Ostaje još da se uredi deo Karađorđeve ulice, od Brankovog mosta do Savske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave