VAŽNA SARADNJA SA GRADOVIMA ZAPADNOG BALKANA: Radojičić sa gradonačelnikom Tirane o digitalnim projektima

A. V. V.

01. 03. 2022. u 14:06

BEOGRAD je spreman da u narednom periodu zajedno sa ostalim glavnim gradovima Zapadnog Balkana ostvari još veću saradnju u oblasti digitalne ekonomije i povezivanja naših mladih preduzetnika, poručio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić na sastanku sa prvim čovekom Tirane Erionom Veliajem u prestonici Albanije gde je učestvovao na konferenciji "Otključavanje potencijala digitalne ekonomije na Zapadnom Balkanu" sa kolegama iz Podgorice, Skoplja i Tirane.

ВАЖНА САРАДЊА СА ГРАДОВИМА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА: Радојичић са градоначелником Тиране о дигиталним пројектима

Beoinfo

- S obzirom na to da je Tirana evropska prestonica mladih za 2022. godinu, sjajna je prilika razgovarati sa kolegom Veliajem i videti napredak koji je Tirana ostvarila u velikom broju lokalnih politika, a naročito u oblasti omladinske politike i mobilnosti - izjavio je Radojičić.

Radojičić je istakao i da će inicijativa "Otvoreni Balkan" omogućiti da od aprila meseca građani jedne zemlje, koji imaju nalog na nacionalnim portalima za e-Upravu mogu da koriste elektronske usluge na portalima druge zemlje.

- Takođe u tu svrhu građani će dobijati svoj jedinstveni identifikacioni broj "Otvorenog Balkana" sa kojim će moći u drugim zemljama da ostvare različite pogodnosti - naglasio je prvi čovek Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju